Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Dr Bugyi István Kórház, Gyógyfürdő és nappali Kórház
Nyitva van

+36 63 313 765, +36 63 313 766
Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Gyógyfürdő, Termálfürdő
Árak és információk
A szentesi Dr Bugyi István Kórház, Gyógyfürdő és nappali Kórház hat különböző hőmérsékletű medencével, termálvízzel és gyógykezelésekkel várja a gyógyulni, pihenni vágyókat.
A fürdőt Dávid Károly a Népstadion tervezője tervei alapján építették 1962-ben. Az épület a törökfürdők hangulatát idézi. A fürdőben egy nyitott udvari gyógymedence (télen fedett), a belső "török" kupola alatt pedig öt különböző hőmérsékletű medence található. A gyógyfürdőben különféle elektroterápiás kezelések vehetőek igénybe, valamint egy 15 ágyas nappali kórház üzemel. Az épület akadálymentesített, így mozgáskorlátozott személyek is használhatják.

Gyógyvíz

Szentes vidéke hazánk legnagyobb, Európa legsűrűbb geotermikus mezője, a településen 32 termálkút működik. A termálkutak 1593 és 3250 méter közötti talpmélységgel rendelkeznek, az összes kút hőfoka 60 fok feletti, 23 kút vize 90 fok feletti kifolyású.
A település egyetlen gyógyvízzé minősített hévízkútja biztosítja a kórház gyógy és termálvíz ellátását. Az alkáli hidrogén-karbonátos, fluoridos, meleg víz jól alkalmazható ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Dr Bugyi István Kórház, Gyógyfürdő és nappali Kórház aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében