Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő
Nyitva van

Beutaló kérhető ide
Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk
Szezonálisan üzemelő szabadtéri strandmedencék nyitása: 2024. május 18.A Füzesgyarmati Kastélypark Fürdőben úszómedence, strand, fedett gyógymedence és szaunák szolgálják a pihenni és felfrissülni érkező vendégek igényeit.

A Kastélypark Fürdő a régió legimpozánsabb uszodája, amely többféle hőfokú és vízösszetételű medencéivel várja a pihenni, szórakozni és gyógyulni vágyó vendégeket. Az évente 110-120 ezer látogatót fogadó fürdő a néhai kastélypark hangulatát megőrizve majd két hektáron helyezkedik el.

Szolgáltatások

2005-ben adták át a fürdőhöz csatlakozó új, fedett termálfürdő épületet, ahol gyógyvizes élménymedencében és egy félig fedett gyógyvizes medencében fürdőzhetünk. A részleg számos wellness szolgáltatást kínál – az új épületben szauna, infraszauna, masszázs, kéz-és lábápolás is igénybe vehető.
A fürdőzés és a napozás mellett számos sportolási lehetőség várja a látogatókat, van röplabdapálya, kosárlabdapálya, turulpálya, minigolf és játszótér is.

Termálvíz

1965-ben egy fúrás alkalmával 1198 méter mélyen 62 fokos termálvizet tártak fel a településen. A magas nátrium-hidrogénkarbonát tartalmú víz, bromidot, jodidot és bizonyos mennyiségben metabórsavat is tartalmaz.
Az első medencéket a 70-es években alakították ki, ekkor kezdte meg működését a fürdő. Akkoriban főként a település lakosai használták, a cél a helyi termálvíz hasznosítása volt. A 90-es években megkezdődött a fürdő továbbfejlesztése, felújították a 33 méteres úszó-, a 25 méteres tanmedencét és a gyermekpancsolót is, valamint kiépítették a vízforgató berendezéseket.
2003-ban megkapta a gyógyvízminősítést a fürdő "Sárrét gyöngye" elnevezésű termálvíze. A helyi gyógyvíz kiválóan alkalmas reumatikus, köszvényes bántalmak, idegzsába, isiász, törések, idült nőgyógyászati gyulladások kezelésére, gyógyítására.
 

Nézze meg a Füzesgyarmati Kastélypark Fürdőről készült videót!

Hova kiránduljunk a környéken?

Füzesgyarmaton, 4500 m2-en közel 100 fajta állat található az Állatpark és Vadfarmon. Aki szeretne egy kicsit közelebb kerülni az állatokhoz, az állatsimogatóban megteheti. Ha valakit érdekel egy etetés, fejés annak rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek. A közeli szeghalmi Sárrét Múzeum Sárrét történeti értékeit, kultúráját, hagyományait, ősfoglalkozásokat, a hagyományos paraszti életet mutatja be. A három állandó kiállítás keretében a látogató érdekes és gazdag válogatást tekinthet meg, melyet a régi tűzoltókocsik bemutatója is gazdagít. Füzesgyarmattól 20 km-re Zsákán a Rhédey-kastélyban gyönyörködhetünk. A kastély bástyaszerű elemekkel díszített formájával hívja fel magára a figyelmet, magán viselve a XIX. század kedvelt építészeti stílusának, a romantikus historicizmusnak a jegyeit.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében