Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Hajdúdorogi Strandfürdő

Strandfürdő, Termálfürdő
A Hajdúdorogi Strandfürdő számos szolgáltatással, úszó-, gyermek- és termálmedencével várja vendégeit. A fürdő termálvize főként ízületi megbetegedésekre alkalmazható
 
Hajdúdorog városának lakossága alapvetően társadalmi munkából építette fel a strandfürdőt. Az építkezés 1978-ban kezdődött el, a gyógy- és gyermekmedencés fürdő végül 1983-ban nyitotta meg kapuit.
A fürdő közelében egy 2011-ben nyitott jurtára emlékeztető negyven férőhelyes ifjúsági szálláshely is található, amelyet a fiatalok mellett más korosztályok igénybe vehetnek.

Szolgáltatások

A fürdő majd kilenc hektáros területén gyógymedence, tanmedence, pancsoló és gyermekmedence is található.

Gyógyvíz

A 2004-ben hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánított helyi termálvíz egy hideg- és egy termálvizes kútból, valamint a település ivóvízhálózatáról érkezik. A termálkút nyári időszakban állandóan üzemel, mivel ennek segítségével biztosítják a medencék megfelelő hőmérsékletét.
A település 64,5 fokos termálvize 1084 méter mélyről tőr a felszínre, amely oldott ásványi anyag tartalmának köszönhetően főként ízületi betegségek kezelésére ajánlott.
 
 Fürdő elérhetőségei

Szóljon hozzá