Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
Nyitva van

Szauna program
Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információkA Harkányi Gyógy- és Strandfürdő hatalmas, parkosított környezetével, strandterületével, csúszdáival és gyógyfürdő részével minden korosztály számára kínál rekreációs lehetőséget.


Harkány 13,5 hektáros ősparkjában a több százéves fák és a Zsolnay-féle eozinos szökőkutak között található a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye. Harkány nemcsak a pihentető, frissítő és gyógyító kezelések, hanem a holisztikus gyógymódok mellett is elkötelezte magát, hogy a kezelések során a vendégek teste és lelke újra harmóniába kerülhessen egymással.

Gyógyászat

A gyógyító vizet a 19. században fedezték fel, tudományos vizsgálatok során kiderült, hogy hatása a holttengeriéhez hasonló, de ezen felül óriási mennyiségű az ásványi anyag tartalma. Az ionokban gazdag termálvízben nagymennyiségű oldott karbonyl szulfid és kén található, mely vízben oldott és légnemű állapotban 150 000-szeresen szívódik fel, és nagymértékben hozzájárul a reumatológiai betegségek és a meddőség kezeléséhez. Hatékonyan csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sejtek regenerálódását és a gyulladt területek öntisztulását is. A víz gyógyhatása a reumatológiai betegségek gyógyításában, valamint a psoriasis tünetmentessé tételében kiemelkedő.
A Harkányi Gyógyfürdőben azonban nemcsak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. A fürdő természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, mikroklímája, és az évi 2100-2200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.

A 2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabadtéri gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel 34-38 fokos vízzel biztosítja vendégeinknek a gyógyulást.
 

Gyermekvilág

2017 végén a gyermekek már egy saját, „téli birodalmat” is birtokukba vehettek a fürdőben a két új, élményelemekkel is felszerelt medencének köszönhetően. A pancsolóban vízesés és kincsesbarlang várja az apróságokat. A nagyobb gyerekek vízi kalandjairól kalózhajó-csúszda és vízágyú gondoskodik az 50 centiméteres medencében. 

 

Strandfürdő

A fürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri strandmedencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszda várja a strandolás szerelmeseit. A strand kiépült infrastruktúrája és a színes programok maradéktalan pihenést, kikapcsolódást biztosítanak a család minden tagja számára.

Csúszdapark

A 2016 júliusában átadott csúszdaparkban hétféle csúszdát próbálhatnak ki a kalandvágyók. A kisgyermekes családoknak jó választás a családi csúszda, míg a fiatalabbak a 10 méterről induló kamikazén emelhetik meg az adrenalin szintjüket. Különleges élményt kínál a zárt csőcsúszda, a hagymacsúszdát választókat pedig akár három-négy alkalommal is körbeviszi a lendület. Ezeken felül egy anakondacsúszda és egy ufócsúszda is a szórakozni vágyók rendelkezésére áll.

Wellness szolgáltatások

A földszinten egy komplett wellnessrészleget alakítottak ki, két finn- és egy infraszaunával, továbbá egy gőzkabin, egy tepidárium, egy jakuzzi és két Kneipp -medence beépítésével. A fedett térben egyébként a gyógymedencék mellett élmény-, gyermekmedence is található. 
Szezontól függetlenül, egész évben kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a folyamatosan bővülő wellness és spa szolgáltatások, amelyeket egyre többen vesznek igénybe a gyógyszolgáltatások mellett a nemzetközi hírű fürdőben. A testi-lelki feltöltődésre vágyó vendégek minden hónapban különböző kedvezményes kezelések közül választhatnak, a hétvégi szaunaszeánszokon pedig nemcsak a különleges, természetes illatokat élvezhetik, de speciális relax, peeling és testápoló programokon is részt vehetnek.
 

Járja be a harkányi fürdőt egy virtuális túrán!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


Tekintse meg a szabadtéri medencéket és a strandmedencéket:

Nézze meg a csúszdákat is!


Betekintést nyerhet a fedett részbe is!Kneipp -medencék és jakuzzi:


Nézze meg a harkányi fürdőről készült videókat is!


Harkányi Fürdőfesztivál: 


A csúszdák: 


Hova kiránduljunk a környéken? 

Harkányhoz közel számtalan történelmi örökséget, és természeti szépséget megcsodálhatunk. Zrínyi Miklós 1566-ban védte Szulejmán szultánnal szemben a szigetvári várat, amely felújítása a 450 éves évfordulóra fejeződött be. Ha több vár-élményre vágyunk, tegyünk egy sétát Siklóson a gyönyörűen felújított várban is. Siklóssal összeépült településen áll az egyik legnevesebb katolikus zarándokhely kegytemploma, a Máriagyűdi Bazilika. Hivatalosan VII. Piusz pápa ismerte el zarándokhelynek 1805-ben. A villányi borvidékre nem csak az ízletes nedű miatt érdemes ellátogatni, de a Bormúzeum is rengeteg érdekes látnivalót tartogat.
A fürdő és a város programjairól itt olvashatunk bővebben. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében