Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Szauna program
Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információk

A legjobb elérhető szállások Harkányban

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...Megnézem
A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő hatalmas, parkosított környezetével, strandterületével, csúszdáival és gyógyfürdő részével minden korosztály számára kínál rekreációs lehetőséget.
Harkány 13,5 hektáros ősparkjában a több százéves fák és a Zsolnay-féle eozinos szökőkutak között található a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye. Harkány nemcsak a pihentető, frissítő és gyógyító kezelések, hanem a holisztikus gyógymódok mellett is elkötelezte magát, hogy a kezelések során a vendégek teste és lelke újra harmóniába kerülhessen egymással.

Gyógyászat

A gyógyító vizet a 19. században fedezték fel, tudományos vizsgálatok során kiderült, hogy hatása a holttengeriéhez hasonló, de ezen felül óriási mennyiségű az ásványi anyag tartalma. Az ionokban gazdag termálvízben nagymennyiségű oldott karbonyl szulfid és kén található, mely vízben oldott és légnemű állapotban 150 000-szeresen szívódik fel, és nagymértékben hozzájárul a reumatológiai betegségek és a meddőség kezeléséhez. Hatékonyan csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sejtek regenerálódását és a gyulladt területek öntisztulását is. A víz gyógyhatása a reumatológiai betegségek gyógyításában, valamint a psoriasis tünetmentessé tételében kiemelkedő.
A Harkányi Gyógyfürdőben azonban nemcsak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. A fürdő természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, mikroklímája, és az évi 2100-2200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.

A 2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabadtéri gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel 34-38 fokos vízzel biztosítja vendégeinknek a gyógyulást.

Gyermekvilág

2017 végén a gyermekek már egy saját, „téli birodalmat” is birtokukba vehettek a fürdőben a két új, élményelemekkel is felszerelt medencének köszönhetően. A pancsolóban vízesés és kincsesbarlang várja az apróságokat. A nagyobb gyerekek vízi kalandjairól kalózhajó-csúszda és vízágyú gondoskodik az 50 centiméteres medencében. 

 

Strandfürdő

A fürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri strandmedencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszda várja a strandolás szerelmeseit. A strand kiépült infrastruktúrája és a színes programok maradéktalan pihenést, kikapcsolódást biztosítanak a család minden tagja számára.

Csúszdapark

A 2016 júliusában átadott csúszdaparkban hétféle csúszdát próbálhatnak ki a kalandvágyók. A kisgyermekes családoknak jó választás a családi csúszda, míg a fiatalabbak a 10 méterről induló kamikazén emelhetik meg az adrenalin szintjüket. Különleges élményt kínál a zárt csőcsúszda, a hagymacsúszdát választókat pedig akár három-négy alkalommal is körbeviszi a lendület. Ezeken felül egy anakondacsúszda és egy ufócsúszda is a szórakozni vágyók rendelkezésére áll.

Szállások a fürdő közelében