Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Sziksósfürdői Strand és Kemping

Strandfürdő
A Sziksósfürdői Strand a nyári szezonban fogadja a látogatókat. A strand területén tó, gyermekmedence és számos kikapcsolódási várja a vendégeket.
A strand Szegedtől 12 kilóméterre található. A fenyvesek és akácosok között elhelyezkedő fürdő ideális pihenő- és üdülőhely gyerek- és diáktáborok, családok és baráti társaságok számára. A strandon egy szikes fürdőtó, gyermekmedencék és egy csónakázótó áll a fürdőzők rendelkezésére. A hideg vizes tó szikes-homokos alja gyógyhatású.
A csónakáztatóban csónakázni, vízi biciklizi, szörfözni lehet. Partja sétálásra, kikapcsolódásra, szabadtéri sütésre/főzésre és bográcsozásra is alkalmas.

Fürdőtörténet

A mintegy 37 hektáros területből 13 hektárt a tórendszer foglal el. A fürdő a szikes taváról kapta a nevét, amelyet már a 1870-es években is használt a lakosság fürdőzésre. Sokáig a fürdő fejlesztéseinek nem volt irányítója, először 1973-ban a Szegedi Fürdők Kft. elődje vette kezelésbe. A strandon vendéglátóhelyek, kerítés és öltőzők épültek, kialakították a csónakázótavat, a sátorverőhelyeket a kempingnek, a sportpályákat, valamint leválasztották a nudista strandot és a női napozót. A fürdő a felújítás óta mind a szegediek, mind a turisták és a gyermekcsoportok körében nagyon népszerű.


A fenti információk utolsó ellenőrzésének napja: 2017-09-14
Részletesebb információkat a fürdő saját honlapján talál, ide kattintva.
Hibát találtam az adatokban
Kérdésem van

Fürdő elérhetőségei

Szóljon hozzá