Aktuális akciók
Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Fürdőgép? Milyen furcsa találmány! – elképesztő képek

2016. 03. 20. 18:25
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőtörténet
Azokban az időkben, amikor a szemérmes hölgyek fürdőruhája nem sokban különbözött egy mai estélyi ruhától, bizony komoly fejtörést okozott, hogy hogyan jussanak el a vízbe az testüket oly féltve takargató dámák, ha fürdőzni szerettek volna. Az emberi elme azonban ismét találékonynak bizonyult, és létrehozta a szokványosnak közelről sem nevezhető fürdőgépeket.
A fürdőgép, ami csupán nevében gép, külsejében leginkább egy kerekeken guruló faházra emlékeztet. Ezt a fura szerkezetet 1750-ben Benjamin Beale alkotta meg, s bár vannak bizonyítékok korábbi létezéséről, csak a 19. században terjedt el, és a viktoriánus Angliából indult világhódító útjára. Nem csoda, hiszen a korabeli illemszabályok nagyon szigorúan előírták, hogyan öltözködhet egy hölgy, a vetkőzésről nem is beszélve.
A fürdőgépek használatával történő fürdőzés hosszadalmas és mai szemmel vicces procedúra volt. Az erkölcsös hölgyek és urak utcai viseletüket ezekben a kerekes bődékban cserélték testüket nagy felületen takaró, kezeslábas fürdőruháikra. Ezután elindult a lovak vagy ökrök által vontatott, vagy a személyzet által tolt kocsikaraván a víz felé, ahol már a fürkésző tekintetek elől elrejtve csusszanhattak a vízbe.
Kattintson a lenti képre és nézegesse meg ezeket a különös szerkezeteket!