Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

35 év után épül fürdő Bábolnán

2018. 04. 03. 19:00
Forrás: Turizmus.com
Fürdőzés
Az új strand- és termálfürdő téli-nyári üzemmódban működik majd, télen 250 fő, nyáron 500-600 fő befogadására lesz képes.
Az új fürdőben két gyógymedence, egy-egy termálmedence, élménymedence, gyermekmedence és tocsogó épül, főépületében pedig fogadó előtér, öltözők, szauna tér, szociális helyiségek és irodák kapnak majd helyet. A fürdőhöz éttermet és kávézót is terveznek, valamint büfésort külső és belső kiszolgálással – írja a turizmus.com.
Bábolnán 35 éve, 1983-ban fúrattak két kutat, amelyekből 38 és 51 Celsius-fokos víz tört fel. Utóbbi kút 1200 méterről érkező vizét próbafürdetések nyomán gyógyvízzé nyilvánították, de idáig nem hasznosították.
A TED-en már megjelent a bábolnai zöldmezős beruházásban felépülő strand- és termálfürdő kiviteli közbeszerzése. A létesítmény a Deák Ferenc és Raktár utca által határolt területen épül, ahová egy későbbi beruházás keretében tanuszodán is terveznek. A mostani beruházást a Komárom-Esztergom megyei település önerőből, valamint állami támogatásból és hitelből tervezi megvalósítani.