Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

5+1 ok, hogy miért most menjen a fürdőbe

2015. 11. 15. 08:26
Szerző: Werkner Anita  Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Kevés annál kellemesebb élmény van, mint amikor a novemberi cidri elől a termálvíz melegében találunk menedéket.
Ahogy érkezik az egyre hidegebb idő, úgy nő folyamatosan a meleg iránti igényünk is. A puha, bolyhos takaró alatt és a kádban töltött idő mind-mind hosszabbra nyúlik, pulcsijaink is egyre vastagabbak. Ha azonban mégis szívesen kimozdulnánk, de a kellemes melegről sem szeretnénk lemondani, érdemes egy fürdő felé venni az irányt. Ha pedig a meleg víz önmagában nem hangzik elég csábítónak, szolgáltatunk még néhány okot a késő őszi mártózásra.
1. Kiszakadhatunk a hétköznapokból: a fürdő a pihenés és a megújulás színtere. Nem kell feltétlenül egy egész hétvégére elutazni ahhoz, hogy feltöltődjünk. Kezdjük a reggelt egy kellemes sétával, hagyjuk otthon a telefont – vagy legalább némítsuk le – majd irány a fürdő.

Nem tudja, melyik fürdőbe menjen?

2. Gyógyító vizek: a fürdők nemcsak a relaxálásban és izmaink ellazításában segítenek, gyógyítanak is. A hazai fürdők vizei típusuktól függően számos különböző betegségre hatnak jótékonyan; mozgásszervi-, reumás-, nőgyógyászati- vagy bőr problémákat képesek enyhíteni.
3. Közös program: a fürdőzés remek közös időtöltés, tökéletes alaklom arra, hogy közelebb kerüljünk szeretteinkhez, barátainkhoz. A vízben ücsörögve semmi sem tereli el a figyelmet a másikról, remek helyszín bensőséges beszélgetésekhez.
4. Ha fürdő, akkor szauna és wellness: szinte minden fürdőben akad szauna és gőzkamra, melyek szintén jót tesznek egészségünknek és segítenek elménket is kitisztítani. Ugyanez a helyzet a különböző masszázsokkal és kezelésekkel, amik ugyanúgy elérhetők a nagyobb létesítményekben.
5. Tiszta levegő: a hideg idővel rátelepszik a szmog a városokra, azonban a fürdőben még ilyenkor is akad jó levegő. A gyógyvizes medencében belélegzett levegő kevesebb szennyező anyagot tartalmaz, vagy egyáltalán nincs is benne ilyen.
5+1. Szabadtéri fürdőzés a hidegben: különleges élményt nyújt, mikor egy szál fürdőruhában tartózkodhatunk a szabadban ősszel, miközben a medencét sejtelmesen beburkolja a gőz.
Fotó: MTI/Balázs Attila
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...