Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

A fürdő télen is minden bajra orvosság

2017. 01. 16. 19:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A téli hidegben nincs is jobb, mint összepakolni a fürdőköpenyt, a papucsot és törölközőket, beülni az autóba és elmenni egy napra valamelyik csodás termálfürdőnkbe. Tudták, hogy a gőzölgő víz nemcsak felmelegít, de egészségesebbé, boldogabbá és szebbé is tesz? Íme, az indokok, miért érdemes télen is minél gyakrabban fürdőbe járni!

Csökkenti a stresszt

A wellness-létesítmények szolgáltatásainak igénybe vétele, a forró fürdő segíti a szervezet oxitocin termelését, amely egyfajta boldogság hormon, ez pedig a téli szürkeségben, hidegben és fagyban nagyon jót tesz a lelkünknek. Hetente egy kellemes fürdő és már búcsút is mondhatunk a téli depressziónak! Tanulmányok igazolták azt is, hogy a masszázs csökkenti a szervezetben a stresszt és segíthet lassítani a pulzusszámot, ezzel jó irányban hangolja a vérnyomást. A stressz megelőzésére kiváló módszer, ha bemegy pár percre a gőzfürdőbe vagy a szaunába és egyenletesen beszívja és kifújja a levegőt. Meglátja majd, alig öt perc és a stressz tovaszáll!

Megszépíti a bőrünket

A wellness részlegekben elérhető testpakolások kombinálva a szauna szervezetet méregtelenítő hatásával ragyogóvá varázsolják a bőrt, amely puhává és selymessé válik. A téli időszakban bőrünk kevésbé szellőzik és hajlamos a kiszáradásra, de a megfelelő kezelés és a méreganyagok eltávolítása csodákat tehet. Ha még egy hámlasztó kezelést is igénylünk, sokkal fiatalabbnak érezzük majd magunkat a fürdőben eltöltött órák után. A spa szakemberek szakszerű arckezelései nemcsak tisztítják, de erőteljesen élénkítik is a bőrt. Egy jó kezelés összehúzó, hidratáló és élénkítő hatással van az arcbőrre, ami létfontosságú a sötét téli hónapokban, amikor a szervezet nehezen jut természetes D-vitaminhoz. A jól megválasztott fürdő és a termál részlegben elérhető kezelések segítenek a télen sokszor az átlagosnál is szárazabb bőr hidratálásában, így megnehezítik a ráncok kialakulását és lassítják az öregedési folyamatot.

Erősíti az immunrendszert és segíti az ízületek egészségét

A szauna és bizonyos masszázs kezelések segíthetnek az influenza és vírusfertőzések megelőzésében, hiszen erősítik az immunrendszert és tisztítják a légutakat. Nagyon fontos azonban, hogy a már kialakult betegség esetén a szauna és a gőz nem segít, hanem tovább ront a beteg állapotán. Viszont vitathatatlan, hogy a különféle spa kezelések és a megfelelő összetételű termálvíz enyhítik a hideg időben gyakrabban jelentkező ízületi panaszokat és reumatikus fájdalmakat.

Remek kikapcsolódás az egész családnak

Végül, de nem utolsó sorban, a forró gőzölgő vízben való ellazulás remek páros, vagy családi program lehet. Végre egy hely, ahol nem zavar senki, ahol nem csörög a telefon és jelez az email rendszer, ahol végre nyugodtan együtt lehet, beszélgethet és pihenhet a család. Válasszunk olyan termálfürdőt, ahol a gyerekeket is várják az élménymedencék, csúszdák és játékok! Így a közös pihenés mellett nekik is jut egy kis kikapcsolódás és mi is szánhatunk néhány percet saját magunkra.
Borítóképünk a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben készült.