Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A fürdőzés nemcsak hétvégi kikapcsolódás

2022. 07. 19. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A termálfürdők, gyógyfürdők általában hétvégi programként, egy-egy szabadnapos kiruccanásként részei csak az életünknek. A fürdőzés élményét nem szabad csupán egy röpke délutánra korlátozni, az ásványi anyagokban gazdag csodás vizek több fronton is támogatják egészségünket. Hadd vázoljuk nagy vonalakban, miért is érdemes rendszeresen fürdőbe járni!

Válasszunk jól fürdőt!

A meleg források gyógyító erejét már évezredek óta használják az emberek, Európában és Japánban is széles körben elfogadják, mint természetes gyógymódot. Minden termálvíz más-más betegség gyógyításához nyújt kiegészítő kezelési lehetőséget, attól függően, hogy milyen az összetétele. Mielőtt úti célt választunk, érdemes utánanézni, milyen az adott gyógyfürdő vizének összetétele, ha pedig komolyabb betegségünk van, érdemes konzultálni az orvossal arról, hogy melyiket érdemes választani. Fontos kikérni a szakember véleményét, hiszen az a termálvíz, amely egy reumás vagy ízületi gyulladásban szenvedő embernek csodaszer, lehet, hogy ártalmas annak, akinek magas a vérnyomása. A meleg fürdőnek azonban vannak olyan egyetemes pozitív tulajdonságai és hatásai, amelyek összetételtől függetlenül minden esetben jó hatással vannak a testünkre és a lelkünkre.

A meleg víz jó hatással van az ízületekre

A forró fürdő ellazít, fájdalomcsökkentő és görcsoldó hatású, fürdőzés után ízületek könnyebben mozgathatók. Aki krónikus izomfájdalmakban, ízületi gyulladásban szenved, sokat enyhíthet fájdalmán, ha meggyötört tagjait áztatja egy fél órát a meleg vízzel töltött medencében. Ráadásul, amikor a testünk a forró vízbe merül, a felhajtóerő okán mozgásunk könnyebbé, fájdalommentessé válik, így a görcsös fájdalom jajgatás nélkül is „kimozgatható”. Ezt a hatás használják ki az aquafitnesz edzéseken is.

Hatóanyagai nehezen helyettesíthetők

A föld mélyéből feltörő termálvizek sokszor olyan hatóanyagokat tartalmaznak, melyek a felszíni vizekben nem találhatók. Hatásuk a bőrön át érvényesül. Általában 20-30 perces fürdés elég ahhoz, hogy a víz alkotórészei felszívódjanak. Fürdőzés során a hatóanyagok nemcsak bőrünkön keresztül, de a légzés útján is bejutnak a szervezetbe. Ezt használják a szakemberek az asztmások és allergiások kezelésénél. Ellazítja a hörgőcskék izmát, kevesebb növényi pollennel találkozik a beteg, így nem gyötrik a náthás tünetek.

Kiváló stresszoldó

A stressz feloldása és a nyugodtabb alvás is a fürdőzés pozitív hatásai közé sorolható. Termálfürdő után nyugodtabbak leszünk, kissé elfáradunk, jólesik fürdés után lepihenni. A vízgyógyászat finoman hat az akaratunktól független idegrendszerre: oldja a feszültséget, csökkenti az idegességet, az álmatlanságot, a változókori tüneteket, a magas vérnyomást.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem