Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók

A legtöbb vizes sportágban drukkolhatunk a magyaroknak az olimpián

2016. 08. 08. 12:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A fantasztikus megnyitóünnepséggel magyar idő szerint szombat hajnalban kezdetét vette a 2016-os Nyári Olimpiai Játékok Rió de Janeiróban. Ha az ember jobban beleássa magát az olimpiai sportágak tengerébe, tapasztalhatja, hogy rengeteg vízi vagy vízzel kapcsolatos sportág legjobbjai küzdenek meg egymással négyévente. Tudták, hogy a vizes sportok közül mi magyarok majdnem mindben indulunk?
Az olimpián jelenleg az evezés, a kajak-kenu, a triatlon, az úszás, az vitorlázás, a szinkronúszás, a szörf és a vízilabda sportágak képviselik a vizes sportokat. Ezeken belül természetesen többféle versenyt is indítanak, gondoljunk csak a különböző úszásnemekre, vagy a különféle vitorlás és kajak-kenu számokra. De ami nagyon fontos: Magyarország a nyolcból hét vizes sportágban indít versenyzőt, ráadásul – a szakértők szerint nagyon jó eséllyel startolunk. Ezen utóbbit mi sem bizonyítja jobban, minthogy Hosszú Katinka fantasztikus rekorddal már megszerezte első aranyérmét! Gratulálunk neki is és a vívó Szász Emesének az első két nap csodálatos teljesítményéhez!
 
Még rengeteg reményteljes pillanat vár ránk. Ma az evezősöknek, a vitorlázóknak és szörfösöknek, valamint a 200m gyors, pillangó és vegyes számok úszóinak drukkolhatunk, de ma játssza Ausztria elleni csoportmérkőzését a férfi vízilabda válogatott is.
 
Holnap jönnek 100m gyors, 200m pillangó, 20m mellúszás és 4x200 m gyorsváltó előfutamok, de drukkolhatunk az egypár evezős elődöntőjében is. Vízilabdában ezúttal női válogatottunk küzd majd, de vízre szállnak szörföseink és vitorlásaink is.
 
Szerdán újabb vitorlásfutamok jönnek, férfi vízilabda válogatottunk pedig.  Görögországgal mérkőzik majd meg. Újabb úszó számokban izgulhatunk versenyzőinkért: jön a 20m hátúszás, a 200m mellúszás, a 200m vegyes és a 4x200m gyorsváltó újabb előfutama.

 
Csütörtökön evezőseink közül az egypár evezősök már a döntőt vívják, reméljük, mi is ott leszünk majd Az úszás előfutamok közül e napon lesz az 50m gyors, a 800m gyors, a 100m. Vitorlázóink és szörföseink is újabb megmérettetésre készülnek ezen a napon, női vízilabda válogatottunk pedig Spanyolország ellen küzd majd.

Pénteken az úszószámok közül a 30m gyors, az 1500m gyors és a 4x100m-es váltó futamaira kerül majd sor, vízilabdás srácaink pedig Japánnal küzdenek meg ezen a napon.
 
A hétvégi és jövő heti esélyekről a hét második felében számolhatunk be, hiszen a vizes számban a hétvégén már döntőket vívnak, bízunk benne, hogy mind nagyobb számú magyar részvétellel.
Fotó: MTI