Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A Velencei-tó legjobb strandjai

2021. 07. 14. 15:35
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Az ország harmadik legnagyobb tava mellől 11 szuper strandot ajánlunk. Van közöttük ingyenesen látogatható, termálfürdővel egybekötött, gyorsan és lassan mélyülő parttal rendelkező, ökostrand és kemping is. Az idén felmerülő problémák ellenére a Velencei-tó továbbra is az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelye.

Velence Korzó és szabadstrand

A Velencei-tó kapujának is nevezik ezt az ingyenes strandot, amely kellemes tengerparti hangulattal, sekély, homokos parttal, valamint vízi ugrálóvárral vár mindenkit a Tópart utcában. A partszakasz fél km hosszú, ideális fiataloknak és gyermekes családoknak is, de kánikulában elég hamar megtelik. Ha szeretnénk, bérelhetünk napernyőt és napágyakat. A strand közvetlen közelében található a Velence Korzó Szolgáltatóház, melyben üzletek, éttermek, kávézók, fagylaltozók várják a strandolókat. 
A Velencei-tó legjobb strandjai

Tóbíró közi szabadstrand

Egész nyáron bármikor látogatható az ingyenes Tóbíró strand is, melynek különlegessége a gyermekeknek külön lekerített medence-szerű rész és a kötöttpályás wakeboard pálya. Ha a parton maradnánk, akkor röplabdapályán vagy focipályán sportolhatunk. Ha megéhezünk, több büfé közül is választhatunk, ahol fagyi, lángos, sült hal, gyros és palacsinta is kapható. 
A Velencei-tó legjobb strandjai

Velence Resort & Spa

Az egyik legnépszerűbb Velence strandjai közül kétségtelenül a Resort, hiszen egyszerre lehet igénybe venni a tó vizét és a fürdő 10 medencéjét. A gyerekeket egy szuper játszótér és animációs programok szórakoztatják, a napernyők és ágyak ingyenesen használhatók, de a belépőért itt már fizetni kell, ami hétköznap lényegesen olcsóbb, mint hétvégén.
A Velencei-tó legjobb strandjai

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

A fürdő szolgáltatásait tekintve igazi családi fürdő, ahol mindenki megtalálja magának a szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget az év minden napján. A létesítményben egy hatalmas beltéri élménymedence üzemel, amely masszírozó elemekkel, gejzírekkel van felszerelve, a kültéren füves és fás területen pihenhetünk, a fürdeni vágyókat hullámcsúszda, sodrófolyosó és vízi bárral felszerelt medence várja, valamint egy szaunakert is a vendégek rendelkezésére áll.
A Velencei-tó legjobb strandjai

Sirály Strand és Kemping Gárdony

A sokak által kedvelt gárdonyi Sport Beach 2020-tól Sirály Strand néven működik tovább. A strandon szárazföldi és vízi sportpályák várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat, a gyermekek részére pedig homokozó, lassan mélyülő öböl és játszótér áll rendelkezésre, továbbá elég sok az árnyékos rész is. A strand közepén található a Flintsteak Garden, ahol a frissen sütött pácolt húsok, köretek, saláták, hot-dog, hamburgerek, óriás palacsinták, jégkrémek mellett a kicsikre gondolva külön gyerek menü is kérhető. 
A Velencei-tó legjobb strandjai

Napsugár strand

Az Agárdi Napsugár Strand 350 m hosszú homokos partszakasszal rendelkezik, a gyerekeknek sekély, árnyékolt részekkel, gyerekcsúszdával és játszótérrel. 10 étterem, bérelhető napozóágyak, értékmegőrző és wifi is van a helyszínen. A strand területén belül kipróbálható a vízibicikli és a vízi ugrálóvár is, emellett sportpályák is várják az aktív pihenésre vágyókat. Hétköznap olcsóbban bejuthatunk, mint hétvégén.
A Velencei-tó legjobb strandjai

Park Kemping és Strand

Gárdonyban a kemping strandon 500 méteres partszakaszból közel 200 méter üzemel strandként, melyből egy sekélyebb részt a gyermekek részére különítettek el. Vize fokozatosan mélyül, a sportkedvelőknek pedig igazi paradicsom a hely, kosár-, futball-, röplabda- és kosárpályával. 16 órától kedvezményes a belépőjegy.
A Velencei-tó legjobb strandjai

Drótszamár Park és Kemping

A Drótszamár különlegessége az, hogy külön partszakaszt hoztak létre a kutyával történő strandoláshoz. 5 büfét is kipróbálhatunk, ha itt járunk, strandholmikat vásárolhatunk, napozóágyat is bérelhetünk. 3 éves korig ingyenes, a környékben élőknek pedig 20% kedvezmény jár a belépő árából.
A Velencei-tó legjobb strandjai

Velence Északi Strand

A Velence Északi Strand (Vízi Vár) a Velencei-tó egyik legkellemesebb strandját, ami 500 méteres partszakasszal, homokos, sekély parti résszel, sportpályákkal és óriáscsúszdával várja az ide látogatókat. A sportosabbak kosarazhatnak, focizhatnak, a legkisebbek a játszótéren szórakozhatnak. Helyi lakosoknak a belépő mindössze 500 forint.
A Velencei-tó legjobb strandjai

TóParty Rendezvény Strand

Ahogy a nevében is utalnak rá, a gárdonyi strand számos rendezvénnyel szórakoztatja a közönséget egész nyáron. Fokozatosan mélyülő vizében az úszni nem tudók is könnyedén lubickolhatnak, és még a kajakozást is kipróbálhatják. Hétköznap olcsóbban bejutunk, mint hétvégén, de a belépő árak akkor is elég kedvezőek.
A Velencei-tó legjobb strandjai

 


Holdfény Sétány 

Egy kakuktojással zárjuk az összeállításunkat.
A Velencei-tó és Gárdony egyik legszebb partszakasza a 80 méter hosszúságú Holdfény sétány, mely a nyári időszakban bármikor ingyenesen látogatható. Lassan mélyül itt a víz, játszótere is van, a betonos-füves parton nyugodtan pihenhetünk, és még büfét is találunk a strand területén. Aki szeretné, még a kenuzást is kipróbálhatja. Amit azonban érdemes tudni, hogy a partszakasz hivatalosan nem minősül strandnak, és erre egy tábla is felhívja a figyelmet. Elméletileg tilos a fürdőzés. Ennek ellenére sokan élnek a partszakasz adta lehetőséggel. A polgármesteri hivatal mégis arra kéri a strandolókat, hogy inkább az engedéllyel rendelkező fizetős és ingyenes fürdőhelyeket látogassák. 
A Velencei-tó legjobb strandjai

A képeket a strand.hu portáltól kaptuk. A nyitóképen Velence Resort & Spa látható.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...