Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók

Ahol a saját kertből főznek

2010. 06. 15. 14:31

Fürdőzés
A zalakarosi Hotel Venus európai uniós támogatással nem csak egy csillaggal hanem egy új szárnnyal is bővül. A felszoltált ételek alapanyagát pedig egy "több, mint bio" farm biztosítja.
A Hotel Venus wellness és családbarát szálloda Zalakaros központjában, zöldövezetben fekszik, mindössze 100 méterre a Gránit Gyógyfürdő bejáratától. A páratlan panorámával rendelkező szálloda a szabadtéri sport-és szabadidőközpont közvetlen szomszédságában található. Elsődleges célcsoportjaink a wellness-t kedvelő és nyugalomra vágyó családok és párok, a kisebb-nagyobb gyermekekkel érkezők. A jelenlegi épületben 38 két-, valamint háromágyas, illetve több kétágyas luxus és családi szoba található.
A szálloda wellness részlegét élménymedencék, jacuzzi, gőzfürdő, finn- és infraszauna alkotják. Szolgáltatásaink skálája széles: fitneszterem, asztalitenisz, lovaglási és kerékpár kölcsönzési lehetőség, könyvtár, DVD tár, klubszoba és játszószoba áll a vendégek rendelkezésére. Programajánlatok a vendégek részére igény szerint: tájékoztató Zalakarosról és a környék kínálta szórakozási lehetőségekről, magyaros büféest zalai ízekkel és ínyencségekkel, túraútvonal összeállítása a környéken, fél órás városnéző kerékpártúra Zalakaroson.
Fejlesztés Európai Uniós támogatással:
A Hotel Venus 3-ról 4 csillagos szállodává való fejlesztése, szolgáltatási palettájának bővítése az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 2010 őszére befejeződik. A támogatás értéke az beruházás összértékének 27%-a, 145 millió forint. Wellness- és étterembővítés, squash pálya és a 60 autót befogadó mélygarázs az új szárny építésével együtt kerül átadásra.
A szálloda új szárnya – amely az Aphrodité nevet kapta – 30 egyedileg kialakított és „saját névre” elkeresztelt szobái és lakosztályai extra tágasak lesznek. Különösen a friss házasok örülhetnek majd a jacuzzit is magába foglaló nászutas lakosztálynak. A családi, mintegy 50 m2-es apartmanok, valamint az elnöki lakosztály minden igényt kielégítenek. Emellett beadásra került energetikai pályázatunk, mely a megújuló természetes energia használatára alapul: a napkollektorok és a hőszivattyúk a létesítmény összenergia-felhasználásának jelentős részét fedezi.
Garabonciás Farm:
A farm Garaboncon, egy kis zalai faluban található.  Három éve kezdődött a lepusztult telep korszerűsítése. Ehhez 15 millió forintnyi európai uniós támogatást nyertünk, amelyet kiegészítettünk saját erővel. A XXI. század gasztronómiai szemléletét valósítja meg Magyarországon a Hotel Venus, amikor a vállalkozás saját mintagazdaságában termel nyersanyagokból készült ételeket kínál vendégeinek. Míg Ausztriában, Németországban vagy Olaszországban e gondolkodásmód a mindennapok része, hazákban erre eddig alig akadt példa.
A „több, mint bio” élelmiszer alapanyagok a szállodától 5 km-re lévő farmról származnak, amely egy modern kori paraszti gazdaság,  ellentéte az elembertelenedett nagyüzemi termelésnek. A farmon zöldség-, gyümölcs- és gabonatermesztés, valamint állattenyésztés folyik, 8,3 hektáron. Itt az állatok kifutóban, szabadon mozoghatnak, a közérzetük összehasonlíthatatlanul jobb, mint szűk ketrecekben tartott társaiké. Az állatok takarmányát magunk termesztjük, és saját keverőben készítjük elő számukra. Nem használunk vegyi adalékanyagokat, hozamfokozókat, táplálásuk teljesen természetes. A szálloda teljes hús- és tejtermék igényét fedezi a farmon tartott 700 hízócsibe, 200 tojótyúk, 27 anyakoca, ugyanannyi hízó - köztük mangalicák is - 45 süldő,  23 anyajuh, 19 bárány,  13 hízómarha, 2 db tejelő tehén, 8 anyanyúl.  Lovakat is tartunk.
A töltelék és füstölt árut a letenyei vágóhídon állítják elő, saját állatainkból. Zöldséges kertünk biztosítja a friss salátát, hagymát, paprikát, paradicsomot, uborkát, burgonyát, káposztát és sárgarépát. A saját birtokon való gazdálkodásnak munkalehetőséget teremt a környéken élőknek, az élelmiszereket nem kell messziről szállítani, tartósítani, tárolni, éretlenül leszedni. Ugyanakkor a helyi ízek révén igazi zalai ételkülönlegességek előállítására van mód. Ilyenek például a krumplis prósza, a dödölle vagy a rakott padlizsán. Egészen más zamata van a kapirgálós csirkehúsból készült paprikásnak, a mezőn szabadon kószáló bárányból főzött pörköltnek, a vidáman röfögő mangalica sonkájának. Az állatseregletet szürkemarhák és tehenek egészítik ki, amelyek a szálloda svédasztalára tartósítószer mentes tejtermékeket biztosítanak.
A Garabonciás Farm túlmutat a paraszti gazdaságon, mivel egy élmény helyszín is: közkedvelt programjaink a lovaglás, a kocsikázás ekhós szekéren, az állatsimogatással egybekötött farmlátogatás, melyet igény szerinti időpontra, idegenvezető kíséretével szervezünk. A nagyszabású tervek között szerepel a honfoglalás kori jurtatábor, felnőtt-gyermek szórakoztató park, és skanzen építése.  Palánkvár, íjászat,gokartozás is a tervek között szerepel.
A családbarát program keretében a legkisebbeknek játszótér készül. A nagyobbakat ókori ékszerkészítés, fegyver-és hajómakett építés, medencében vívott tengeri csata, mesedélután, ásatási játék várja majd. 
Dr. Virágné Bálint Mária szállodaigazgató  és Dr. Virág Ernő ügyvezető igazgató
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...