Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Amikor jót tesz, hogy élve eltemetnek

2015. 12. 06. 17:45
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ha kedveli a szokatlan fürdőkezeléseket, akkor a homokfürdőt vagy homokterápiát biztosan imádni fogja.
Bár a Spafinder a 2015-ös trendriportjában számolt be ennek a különleges kezelésnek a terjedéséről, a homokterápiának ősi hagyományai vannak a gyógyításban; fájdalomcsillapításra használták, elsősorban mozgásszervi és ízületi fájdalmak esetében. A homok egyenletesen melegíti fel a testet, akárcsak a szaunában vagy a gőzkamrában izzadni kezdünk, szerveztünk méregtelenít, a nedvességet pedig magába szívja a homok.
Az első terápiás, forró homokos „temetésről” szóló feljegyzés még az ókori Egyiptomból, Szívából származik. A marokkói sivatagban pedig jelenleg a berberek csinálnak jó üzletet abból, hogy „eltemetik” a turistákat. Ezen a szinten a homokterápia ugyanúgy történik most is, mint néhány ezer évvel ezelőtt. Ásnak egy sekély gödröt reggel, hogy a homok kellően felmelegedjen. A vásárló arccal felfelé nézve belefekszik a lukba, majd a fejét kivéve az egész testét betemetik nehéz homokkal. A kezelés során a berber védi a „fürdőzőt” a tűző naptól, illetve gondoskodik róla, hogy legyen mit innia. Húsz perc múlva kiássák a delikvenst, aki – ideális esetben – energiával telinek érzi magát.

Vannak kevésbé puritán megoldások is a homokfürdőre

Létezik exkluzívabb variációja is a homokfürdőnek, például a Qasr Al Sarab Desert Resort-ban, Abu Dhabiban, vagy Szaúd-Arábia idegenforgalmi gócpontjában, Al Uqair-ban, ahol egy egész homokfürdő központot terveznek létrehozni 2017-re. Szintén kiváló helyszín a homokfürdőre a dél-japán sziget, Kyushu. A szigetet meleg, vulkáni homok borítja, emellett balzsamos, szubtrópusi klíma és termálforrások várják a „fürdőzőt”. A kezeléshez egy könnyű köntöst, úgynevezett yukatát adnak a páciensre, aki a többi homokfürdőző mellett fekszik le, feje alatt egy fa támasztékkal, majd testét beborítják a homokkal. A homok kifejezetten nehéz – klausztrofóbia esetén nem ajánlott –, nem lehet alatta mozogni.
A németországi legendás fürdővárosban, Baden-Badenben már húsz éve van lehetőség homokfürdőre, és a kezelés egyre jobban terjed Európa-szerte. Az arab homokfürdő forróságát bármely spába el lehet hozni a megfelelő masszázságy segítségével. A fürdőzőket egy meleg homokkal és kvarccal teli felhevített ágyba feketetik. A speciális technológiának köszönhetően a homok alulról, a terapeuta pedig felülről masszírozza a vendéget.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...