Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Egy kilométer egy hossz a világ leghatalmasabb medencéjében

2022. 10. 14. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A világ legnagyobb medencéje a chilei San Alfonso-ban található, egy mesterséges lagúna, amely 8 hektáros, 250 000 köbméteres és több mint egy kilométert kell tempóznia annak, aki le akar benne úszni egy hosszt. Csodás képek következnek.
A partján lévő szállodákban pihenők szeme elé minden bizonnyal elképesztő látvány tárul. A medencének pálmafákkal szegélyezett saját fehér homokos partja van, vize intenzív türkiz színű és olyan áttetsző, mint a trópusi tengerek. Mindezt egy újszerű technológiának köszönheti, melyet a Crystal Lagoons cég fejlesztett ki. E technológia lényege, hogy képes összegyűjteni és kifogástalan állapotban tartani az óceánok vizét.

Méretét nagyjából úgy lehet elképzelni, mintha 6000 8 méteres medencét tennénk egymás mellé. Éppen ezért nem csak úszkálni lehet benne, hanem szörfözni, vízibiciklizni, kajakozni, mindezt 50 méterre magától az óceántól.

Nehéz elképzelni a dilemmát, amint az ember azon tanakodik, az óceánban vagy ebben a Guinness rekorder medencében ússzon egy kört. Nézegesse galériánkat, és ha tudja, hozza meg képzeletben ezt a nehéz döntést Ön is!

Álmodozzunk tovább! Ha még mindig nehezen tudja elképzelni ezt a hatalmas "pancsolót", egy videót is megnéz arról, miről is van szó pontosan.
Képek és a videó forrása: www.sanalfonso.cl

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...