Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Egy teljes nap a fürdőben - mit csinálhatunk még a fürdőzésen túl

2016. 10. 03. 07:33
Forrás: Danubius Magazin
Fürdőzés
Idén október 8-án, szombaton lesz a Magyar Fürdőkultúra Napja. Összeszedtük, milyen szolgáltatásokat, programokat érdemes még kipróbálnia a fürdőzésen kívül, ahhoz, hogy egy egész napot el tudjon tölteni az egyik fürdőnkben.
A sportuszodáktól a nemzeti örökségünket képező termálfürdőkig, az attrakciókban bővelkedő strandoktól a természetes vizek mellett található fürdőzési lehetőségekig egytől-egyig mind azt a célt szolgálja, hogy úszhassunk, fürdőzhessünk, pancsolhassunk, vagy csak ejtőzhessünk a termálmedencében, a kellemes vízben – élvezve annak minden pillanatát, gyógyító hatását. „Vizes nemzet” lévén sokat jelentenek számunkra a vízhez köthető sportok, a fürdőzési lehetőségek, a gyógyvizes kúrák, nem csoda hát, hogy amikor csak tehetjük, élünk hazánk kiemelkedő adottságával, a földből feltörő, gyógyító vízzel.
A Magyar Fürdőkultúra Napjára számos, egész évben nyitva tartó fürdő akciókkal és különleges élményekkel készül, ám ahhoz, hogy igazán élvezetes lehessen a gyógyfürdőkben, élményfürdőkben eltöltött idő, ismernünk kell az egyes szolgáltatásokat, attrakciókat. Hogy megkönnyítsük a választást, hoztunk néhány izgalmas programlehetőséget.

Hamam, azaz a törökfürdő

A wellness térhódításával a török fürdő rituáléit mi is élvezhetjük. A gyakran másfél órás kezeléssor folyamán az izmok ellazulnak, a vérkeringés felpezsdül. A tisztító szappanos dörzsölést követő masszázs folyamán nem csak izmaink, de szellemünk is megpihen, majd a pihenőben eltöltött idő regenerálódásra ad lehetőséget. Élvezzük ki a hamam minden pillanatát, hiszen a téli időszakban igazi immunerősítő, ugyanakkor kiváló lehetőség a társas érintkezésre is.

Kneipp-taposó

A váltófürdő, vagyis a hideg-meleg vizes kezelések váltakozására épülő kúra legnépszerűbb formája a fürdőkben elhelyezett Kneipp-taposó medence, amelynek alja kavicsokkal van feltöltve. A taposót érdemes akár egy meleg vizes fürdőzés után alkalmazni, hiszen így nem csak a kavicsok masszírozó hatását élvezhetjük, hanem a hideg víz szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását is.

Szauna szeánsz

Bár a szaunázás legtöbbször a forró szauna helyiségben eltöltött izzasztó perceket jelent, ennek létezik egy társasági, aktívabb formája is. A vezetett szauna szeánszok nem csak attól különlegesek, hogy többféle ápoló készítménnyel radírozzuk, kenjük a bőrünket, hanem attól is, hogy a szauna mester programja egy teljesen más élményt hoz a szaunázásba. A különféle legyezéseknek, felöntéseknek, alkalmanként zenei aláfestésnek köszönhetően a több etapból álló szauna program élvezetes és feledhetetlen programmá válik.

Iszappakolás

A gyógyiszappal történő pakolás már rövid időn belül is eléri hatását. A meleg hévízi iszappal bekent, majd alaposan betekert testrész nem csak egyfajta méregtelenítésen megy keresztül, hanem az iszapban található ásványi anyagok a bőrön keresztül felszívódnak, és gyógyító hatást érnek el. A kezelés alatt a vérkeringés felpezsdül, az esetleges fájdalom csillapodik. Mint a legtöbb kezelést követően, itt is fontos a pihenő időszak betartása, hiszen ez idő alatt a szervezet regenerálódik.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem