Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Eláll a lélegzet, amikor ez a fotós dolgozni kezd

2016. 07. 22. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Egy kisbaba találkozása a vízzel, egy kecses táncmozdulat, egy jegyespár mosolya, sportoló elszánt arca mind-mind olyan pillanatok, amelyek hálás témájául szolgálnak bármilyen fotósnak. És ha ezeket a jeleneteket egy szokatlan közegben, a vízben, egy víz alatti fotós örökíti meg, valóban lélegzetelállító fotók születnek.
Róka Róbert több mint 12 éve foglalkozik víz alatti fotózással. A végzettsége szerint környezetmérnök imádja a természetet, a víz, a tenger élővilágának lenyűgöző sokszínűsége motiválta arra, hogy búvárvizsgát tegyen. Kislánya babaúszását megörökítő képei előtt kizárólag a víz alatti élővilág és hajóroncsok fotózásával foglalkozott, melyet újabb kihívások követtek. Készített már víz alatti fényképeket a magyar vízilabdaválogatott tagjairól, szinkronúszókról, jegyespárról, de modellek is gyakran „lebegnek” kamerája előtt.

Egy-egy fotózást hosszas előkészületek előznek meg. Nem egyszerű megtalálni a megfelelő helyszínt, hiszen különböző fotózásokhoz különböző mélységű medencére van szükség. A víz alatti „műterem” berendezését, modellek előkészítését 5-6 fős stáb segíti. Két segítőbúvár is támogatja a munkát, az ő feladatuk például a víz alatti háttér elhelyezése, a modellek biztosítása, levegővel történő ellátása.

Balett a víz alatt

Róbert legutóbbi projektjének sikeréhez minden adott volt. Két modellje a Pécsi Balett tehetséges táncművészei, Ujvári Katalin és Molnár Zsolt voltak. Katalint az Évad legjobb női táncművésze díjjal tüntettek ki, pár évvel korábban, férfi kategóriában már Zsolt is elnyerte ugyanezt a díjat.

A fotózáshoz szükséges vízálló sminket szintén egy kiválóság, Makovics Dóra készítette, aki idén a sminkes Európa bajnokságon ezüstérmes lett. A képre kattintva galéria nyílik.

Kíváncsi, hogyan készülnek ezek a gyönyörű képek, milyen felszereléssel dolgozik Róbert? Ide kattintva, a Pécsi Balett fotózásról készült videóban megnézheti Róbertet munka közben. A fotós további munkáit pedig ITT érheti el.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Legyen részese Ön is a vidéki mulatságnak!

2023. október 19-22. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, amely egy igazi gasztroélményt nyújt minden résztvevő számára. Van egy remek ajánlatunk a szálláshoz. A megújult Hunguest Gyula a fesztivál helyszínétől nem messze, Gyulán várja a pihenni vágyókat. Megnézem