Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Ezek az igazi magyar kincsek - ön ismeri őket?

2022. 04. 25. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Magyarország számos vízhez köthető "leggel" és érdekességgel büszkélkedhet.
Hazánk igazi termál- és gyógyvíznagyhatalom, Magyarország területének körülbelül 80 százaléka alatt található termál-, illetve gyógyvíz. Emellett azonban számos egyéb vízhez köthető "leggel" és érdekességgel büszkélkedhetünk. A teljesség igénye nélkül összeszedtünk néhányat ezek közül.
Budapest
Buapest a világ "fürdőfővárosa", mely alatt 118 forrás található. Nincs más olyan főváros, ahol öt történelmi gyógyfürdő is működne.
Egerszalóki sódomb
Az egerszalóki sódombhoz hasonló természeti képződmény a világon csak két helyen található, a törökországi Pamukkale-ban és az amerikai Yellowstone Parkban.
Európai gigász Hajdúszoboszlón
Hajdúszoboszlón van Európa legnagyobb fürdőkomplexuma és hazánkban itt található a legtöbb medence is.
Hévízi Gyógytó
A Hévíz Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava.
Miskolctapolca Európában is egyedülálló
A miskolctapolcai barlangfürdő Európában egyedülálló; karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt.
Itt még a vízilovaknak is jut termálvíz
A Fővárosi Állat-és Növénykert vízilovainak medencéjébe a Széchenyi fürdő afrodiziákumként is ható termálvízét töltik. Ennek eredményeképp az európai állatkertekben élő vízilovak jelentős része magyar felmenőkkel büszkélkedhet.

Termálfürdő.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...