Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Fecske fürdőnadrág - szexuális forradalom a '60-as évek Magyarországán

2014. 08. 11. 16:05
Szerző: Hradszki Róbert  Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A fecske az ötvenes évek végén jelent meg, és egy évtizeden át volt A férfi fürdőnadrág. Hiánypótló konfekcióáru volt a Magyar Népköztársaságban.
A háború előtti módi: az egyberészes férfi fürdőruha már kiment a divatból. Mikor a fecske betört, a standard fürdőnadrág egy magasított derekú gatyó volt, de az idősebb férfiak gyakran csak klottgatyában (tornanadrág) strandoltak. Mondjuk anyagában a fecske sem volt nagyon más, de hát mégiscsak fürdőnadrágnak hívták. Egy kis eufemizmussal...
Leginkább kék vászonból készült, elöl-hátul egy 4-6 cm-es fehér csíkkal. Gumi nélkül. Bal oldalt két helyen lehetett megkötni a zsinórokkal, tehát gatyamadzag tartotta fenn a derékon. Legalábbis az eredetit. A hetvenes években ugyanis már csak leutánozták a stílust a csíkkal, és nylonból készítették.
Az eredeti fecskegatya a világ legmókásabb fürdőgatyája volt! Nemhogy a combhajlat kilátszott belőle, de felcsúszott egészen a derékra, mint egy pelenka. A rugalmatlan karton anyag - amiből manapság maximum asztalterítő készül - vízre megkeményedett, elállt a testtől. Így oldalnézetből komoly belátást engedett. Ott aztán nem sok minden maradt titokban!
A jónép soha annyi dús szőrzetet, zacsekot még nem látott, mint a Kádár-korszakban. Ám probléma nem volt belőle. Mindenki ugyanolyan csóró volt, osztálykülönbségekből adódó előítéletek nem léteztek.
Főleg a kis srácok kuncogtak a gyakorta adódó mókás helyzeteken, de ők is megérték a pénzüket. Sokuk csak egy nyakkendőt kötött fel madzaggal az ádámkosztümre, így utánozta le a fecskét, mert még arra sem futotta. Lelkes kis strandolók lehettek...
A fecske-korszakban a hölgyeknek sem sok találgatni valójuk maradt a férfiember mibenlétét illetően. Persze ők is inkább mulattak a dolgon. Így zajlott le a hatvanas évek szexuális forradalma a vasfüggöny innenső oldalán, abban az időben, mikor még 50 fillér volt egy gombóc fagyi.
Fotók: Fortepan
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ajándékozzon fürdőbelépőt karácsonyra!

Nincs ajándékötlete? Adunk pár tippet! Az élmény a legszebb ajándék, kerüljön fürdőbelépő a karácsonyfa alá! Megnézem