Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Fürdő a Mindenható könnycseppéből

2023. 01. 24. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Gyönyörű havas hegycsúcsok, szikrázó napfény, hosszú sípályák és egy jól felszerelt termálfürdő komplexum. Kell ennél több egy téli kikapcsolódáshoz?
Akinek megfelel az összeállítás, annak az ausztriai Bad Kleinkirchheim kell vennie az útját, ahol a helyi sípályákról egyenesen a St. Katherin termálfürdőbe csusszanhatunk.
Bad Kleinkirchheim az Alpok völgyében, kicsivel 1000 méter fölötti magasságban található. A sportolni és pihenni vágyók körében egyaránt nagyon kedvelt, eleganciája, termál- és élményfürdője valamint kiváló sípályái révén. A környéken összesen 103 kilométernyi sípálya várja a téli sportok szerelmeseit, köztük egy versenypálya is található, ahol a legjobbak kipróbálhatják magukat. Éjszaka kivilágított sípályák mentén száguldhatunk, ahol a kezdőket a legjobb tanárok között magyar oktatók is várják és ahol a snowboardosok külön funparkban csúszhatnak.
Fürdő a Mindenható könnycseppéből
Nem elhanyagolható szempont, hogy a térségen 2000 feletti az évi napsütéses órák száma, ezért aztán a sípályák mellett, különösen szép helyeken napozóágyakon pihenhetünk meg. A napfürdő egy kis előzetes a vízi élményekhez, eseménydús kikapcsolódás, nyugalom és relaxáció vár minket a St. Kathrein Termálfürdőben. Bad Kleinkirchheim különlegessége, hogy télen a külső medencékből rálátni a sípályákra. Innen is ered a város téli mottója: "Von den Pisten in die Thermen", azaz a sípályákról szinte egyenesen a termálmedencékbe csúszhatunk.
Fürdő a Mindenható könnycseppéből
A St. Kathrein termálfürdő 1.200 m²-es vízfelülettel várja vendégeit Bad Kleinkirchheim üdülőtelepülésen. Ezt a gyönyörű környezetben fekvő gyöngyszemet mindig is legendák vették körül. Azt mondják, hogy a Mindenható elejtett itt egy könnycseppet és ebből lett a gyógyító forrás. Egy későbbi történet szerint a helyi termálvíz gyógyító erejét egy helyi nemes menekülés közben fedezte fel. Pfalzgraf Poto 1055-ben a Kirchheimi-völgyben menekült, szomját egy forrásnál csillapította, majd észrevette, hogy a víz sebei gyógyulását is segítette. A hír hallatára a korábban lakatlan völgy hamar benépesült. A gyógyító forrás védelmére egy kápolnát építettek Szent Katalin tiszteletére. A kápolna még ma is látható a róla elnevezett Sankt Kathrein-i fürdő felett.
A hivatalosnak tekinthető dokumentumok több mint 500 évvel ezelőtt említették először a kápolna alatt feltörő forrást. Gyógyító ereje mint a fiatalság forrása már akkor ismert volt. A mélyből feltörő 36 °C-os termálvizet 18-34 °C-ra hűtve vezetik a belső és külső medencékbe. Hatása sokrétű: erősíti az immunrendszert, jó a fertőző betegségek ellen, erősíti a kötőszöveteket és az érfalakat, enyhíti a reumatikus fájdalmat.
Fürdő a Mindenható könnycseppéből
A fürdőkomplexumban élmény-, úszó- és termálmedencék, csúszda, szaunák, napozóterasz és kert, pezsgőfürdő, gyermekmedence, szolárium, vízi gimnasztika, pihenőtermek és gasztronómiai különlegességek is várják a látogatókat Az itt található tepidáriumban érdemes eltölteni egy teljes órát – az enyhén sugárzó melegben – különösen kellemesen, izzadás nélkül kapcsolódhatunk ki. A fürdőben a gyerekek is jól érezhetik magukat, köszönhetően az élménymedencének és pancsolómedencének. Nyáron a szabadtéri medencékben is strandolhatnak a vendégek.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...