Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Fürdőruhát őszre, télre?

2022. 08. 23. 15:12
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés

A termálfürdők télen-nyáron remek kikapcsolódást kínálnak, így már a hideg évszakban sem kell elsüllyeszteni a fürdőruhánkat. Sőt érdemes kifejezetten a meleg vagy épp gyógyvizes mártózáshoz külön darabokat választani. Milyen egy jó fürdőruha télire? Összeszedtük a legfontosabb szempontokat!

Legyen divatos és csinos

Tél vagy nyár, hó vagy hőség, a hölgyek számára a megjelenés, főként, ha fürdőruháról van szó, az elsődleges szempont a választásnál. Az idei év slágerei a nagy minták, a fém láncok, díszek és az aszimmetrikus megoldások. A trendnél is fontosabb azonban a testalkat, mert lehet bármilyen divatos egy fürdőruha, bikini vagy tankini, ha nem azt domborítja ki, amit érdemes, akkor nem lesz a kedvenc belőle. 

Fürdőruhát őszre, télre?

 

Kinek mi áll jól?

A legjobb ha a fürdőruha kiválasztását egy alapos felméréssel kezdjük, például végigpörgetjük egy olyan webshop kínálatát, ahol az idei divat és a klasszikusok is megtalálhatóak. Akár bikini, akár egyberészes a preferált, itt biztosan sok megoldást láthatunk, melyek közül kiválaszthatjuk a nekünk tetszőt. 

Általános szabály, hogy a derekat hangsúlyozni kell. Ezt minden bikini megteszi, de fürdőruhák esetében sem lehetetlen feladat, hiszen ha oda kerül a minta vagy ott ráncolódik az anyag, akkor oda szegeződik a szem is. 

Fürdőruhát őszre, télre?

A keblek mérete is lényeges szempont, hiszen egészen más áll jól az A és B kosarat viselőknek mint a nagyobb méretet hordóknak. Előbbiek esetén a fodor és a szivacsos betét is remek ötlet, ahogyan a pánt nélküli modellek is leginkább nekik készülnek. A nagyobb mellek számára sokak szerint nehéz megtalálni a megfelelő darabokat, de a gazdag női fürdőruha választékot kínáló webshopoknál a D és az E kosár sem ritkaság. 

Termálvízbe is jó?

A legtöbb fürdőruha univerzális, de akad néhány olyan tipp, amelyeket betartva egészen biztos, hogy kényelmesen telik majd a nap a fürdőben. Amikor nem vízpartra, hanem termálfürdőbe indulunk, akkor érdemes több fürdőruhát csomagolni. Ezeken a helyeken ugyanis gyakran nemcsak csobbanunk, hanem kiélvezzük a szaunák és gőzkabinok adta élményt is. Mivel gyakran koedukált, fürdőruhás szaunák működnek a fürdőkben, ha igazán higiénikusak akarunk lenni a dresszt, amiben megizzadtunk lecseréljük mielőtt a medencébe merülünk. A szaunákba nem érdemes fémmel díszített darabokat viselni, mert ezek felforrósodnak és égethetnek. 

Vannak olyan gyógyvizek, melyek hajlamosak arra, hogy megszínezzék a fürdőruha anyagát, főként ha nincs módunk azonnal kiöblíteni azt. Ezért a fehér vagy egyéb világos, egyszínű darabok nem a legalkalmasabbak a téli fürdőzésekhez. 

Fürdőruhát őszre, télre?

Fürdőruha, bikini vagy tankini?

Amiben a legjobban érzed magad! Úszáshoz az egyrészesek jobbak, ezek nehezebben mozdulnak el, így ha sporttal kötjük össze a meleg víz élvezetét, akkor érdemes ilyet választani. A bikinik napozáshoz, de szaunázáshoz is megfelelőbbek, mivel nagyobb bőrfelületet hagynak szabadon. A tankinik pedig jól variálható darabok, egy alsóhoz vehetünk több felsőrészt, de akár a kedvenc tankini felsőnkhöz is váltogathatjuk a színben vagy hosszban eltérő alsókat. 

Fürdőruhát őszre, télre?

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Legyen részese Ön is a vidéki mulatságnak!

2023. október 19-22. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, amely egy igazi gasztroélményt nyújt minden résztvevő számára. Van egy remek ajánlatunk a szálláshoz. A megújult Hunguest Gyula a fesztivál helyszínétől nem messze, Gyulán várja a pihenni vágyókat. Megnézem