Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Gyógykezelések és sportrehabilitáció a Harkányi Víz erejével

2020. 09. 18. 09:10
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés

A 2019-ben az Év Fürdőjének is megválasztott Harkányi Gyógyfürdő nemzetközi hírű és különleges hatású gyógyvíze és a fizioterápiás és elektroterápiás gyógykezelések nemcsak a különböző mozgásszervi, reumatológiai problémákkal küzdő vendégeknek, de a rendszeresen és intenzíven sportolók számára is segítséget nyújtanak a gyógyulásban, rehabilitációban.

A mozgalmas nyári hónapokat követően mindenkinek érdemes felkészülni az őszi-téli időszakra is, feltöltődni lelkileg és testileg is az előttünk álló borongósabb, hidegebb napokra. Napjainkban szinte már mindenki küzd valamilyen mozgásszervi panasszal a mozgásszegény életmód és az túlsúly széleskörű elterjedése miatt, de azok sincsenek biztonságban ezektől a problémáktól, akik sokat és rendszeresen sportolnak, mozognak.

 

A mozgásszervi betegek 90%-a degeneratív ízületi és gerincbántalmakban szenved. Elsősorban a teherviselő ízületek: csípők, térdek, bokák üvegporcai mennek tönkre. Szervezetünkben, az ízületi porcok felépítésében olyan szerves molekulák vesznek részt, amelyeknek fontos eleme a Harkányi Gyógyvíz egyik legfontosabb hatóanyaga, a két vegyértékű kén (karbonil-szulfid / COS).

 

Víz alatti vízsugármasszázs Harkányban

Víz alatti vízsugármasszázs Harkányban

 

Az intenzív sport is jelentősen megterheli az ízületeket, amely azok idő előtti kopásához vezethet. A kopás mellett a versenysportoknál fellépő stressz, pszichés megterhelés csak tovább ronthatja állapotunkat, mivel gyengíti az immunrendszert, ez pedig áttételesen hat a mozgásszerveinkre, annak degenerációját gyorsítva.

 

Mi az előnye a Harkányi Gyógyvíz használatának a mozgásszervi betegségek gyógyításában és a sportrehabilitációban?

 

A Harkányi Gyógyvíz kémiai hatásaként fontos szerephez jut a szervezetbe jutó kén, amely a porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülését, pótlását segíti elő, mivel bizonyítottan be is épül a porcokba.

 

Emellett a víz hidrodinamikai, valamint hőhatása is segíti a gyógyulást, a regenerációt. A víz felhajtóereje, a hidrosztatikai nyomás révén a vízben csökken a testsúly, azaz a teherviselő ízületek terhelése, a 34-38 fokos vízhőmérséklet pedig növeli a relaxáló és vérkeringés javító hatást, amelynek következtében oldódik a lágyrészek görcse, javul a vérellátás és az oxigénellátottság az érintett szövetekben, ízületekben.

A sportolók számára leggyakrabban a gyógyvíz kúraszerű használatát javasolják az orvosok: 10-15 alkalommal, ivókúrával is egybekötve, mert ez képes lassítani a káros folyamatokat, sőt, sok esetben még a teljesítmény fokozásához is hozzájárulhat. A különböző traumák következtében létrejött gyulladások is gyorsabban enyhülnek a Harányi Víz hatására, ezért, ha valaki túlhajtja magát egy edzésen, akkor akár egy-egy alkalommal végzett gyógyfürdőzés is elégséges lehet, hogy a nemkívánatos utóhatást blokkoljuk, vagy megszüntessük.

 

Ráadásul nem is kerül feltétlenül sokba, ha Harkányt választjuk a gyógyuláshoz, regenerációhoz. Jelenleg kilencféle gyógykezelést, valamint komplex csomagban fürdőgyógyászati ellátást támogat a társadalombiztosítás Harkányban, amelyhez kérhetünk beutalót a háziorvosunktól, de a kezeléseket a Fürdő szakorvosa helyben is fel tudja írni.

 

Mr. Olympia is Harkányban regenerálódik

Mr. Universum is Harkányban regenerálódik

 

A Harkányi Gyógyfürdő rendszeres látogatója Major Zsolt is, aki már 5 alkalommal nyerte el a nemzetközi Mr. Universum címet.

 

Nagyon fontosnak tartom a kemény edzések mellett a megfelelő pihenést, regenerálódást is. Számomra a Harkányi gyógyfürdő ideális komplexum erre a célra, mivel itt kifejezetten profi szolgáltatásokkal várnak. Naponta nehéz súlyokkal edzek, ezért számomra az ízületek védelme, megfelelő „karbantartása” kiemelten fontos. A harkányi víz összetétele ehhez ideális, mivel segíti a porcot alkotó kéntartalmú vegyületek felépülését és pótlását. Emellett nagyon sokoldalú gyógyhatásokkal rendelkezik ez a víz, sok más betegségre is lehet gyógyír. Persze a gyógyvízen kívül rengeteg egyéb dolog is van itt. A gyógy- és wellness kezelésektől kezdve a szaunáig és a jakuzzikig minden korosztály megtalálja a neki megfelelő szolgáltatást. Minden sportolónak és nem sportolónak bátran ajánlom ezt a helyet, mert itt nem lehet csalódni.”

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Szezonindító akciók!

Itt az ideje egy jól megérdemelt wellness pihenésnek a bezártság után! Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Kattintson!Megnézem