Hadat üzentek a bükfürdői vendéglátósok a rossz minőségű ételeknek
Uniós források bevonásával épült az a vendéglátóipari komplexum, amelyet vasárnap délben nyitottak meg a nagyközönség előtt. Beszédet mondott Hende Csaba Honvédelmi Miniszter, majd gyerekek és orvosok közreműködésével képletesen kitiltották a vendéglőkből a mikrohullámú sütőket.
A turisztikai recesszió közepette a helyi éttermek tulajdonosait tömörítő érdekszervezet arra próbálja rávenni a vendéglátósokat, hogy a régi, hagyományosan készített ételekkel próbálják visszacsábítani a régióba érkező, az egészségükre is figyelő vendégeket.
Az elmúlt öt évben nem nyílt új vendéglő Bükfürdőn. Leginkább csak bezártak a régi nagy múltú helyek, perspektívát azonban csak kevesen láttak a büki vendéglátóiparban. Ezzel párhuzamosan a vendégek száma is erősen megfogyatkozott, a talpon maradt éttermek jelentős része átállt az olcsóbb alapanyagokból, kevés ráfordítással elkészíthető ételek készítésére.
Június 2-án azonban néhány büki vendéglátós arra kérte a turistákat, hogy üzenjenek hadat a rossz minőségű, gyakran egészségtelen menüknek, amelyeket az ország számos vendéglátóhelyén a turistáknak kínálnak.
A hadüzenet első lépéseként az Aurórából kidobták a mikrohullámú sütőket. A személyzet fogadalmat tesz arra, hogy nem használják ételeik elkészítéséhez az alapanyagokra és az egészségünkre is káros eszközöket. A Bükfürdőn nyaraló gyerekeket pedig arra kérték, hogy fessék ki, alakítsák át azokat a mikrohullámú sütőket, amelyeket a helyi vendéglősök dobnak ki éttermeikből. A kidekorált mikrohullámú sütőket az Auróra galériájában állították ki.
Turizmus.com