Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hódít a hangterápia - a gyógymód egyik hazai apostolával találkoztam

2014. 08. 31. 13:36
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A hangrezgések harmonizáló, gyógyító hatása az emberiség ősi tudásához tartozik. Miközben a huszonegyedik század embere azokat a módszereket keresi, melyek újjáélesztik benne az életerőt, helyreállítják megzavart lelki egyensúlyát, gyógyulást, egészséget hoznak életébe - újrafelfedezte ezt az ősi kultúrákhoz kötődő technikát. A műfaj egyik hazai apostola Karacs Ildikó mantraénekes, akivel a Móksha fesztiválon találkoztam.
"Gyermekkorom óta az éneklés töltött fel a legnagyobb örömmel. Karmasztrológus és látó barátaim szerint a gyógyító hang képességével áldott meg sors, s a hanggal való feladat végkísért inkarnációim során..." - fedi fel indíttatását a rendkívül pozitív kisugárzású, igazi anya-típusú hölgy.
Ildikó kifejezetten altruista személyiség. Hajléktalan szállón kezdett dolgozni, majd családsegítőben. A 25 éven át végzett segítői munka nagy lehetőséget adott számára a tapasztalásra.
"Ebben a szakmában nagyon fontos az önismeret és a lelki egészség megőrzése, hiszen különösen nagy problémákkal, terhekkel szembesülünk, s ha nem vigyázunk lelkünkre, akkor mi magunk is sérülhetünk."
A nehéz sorsú emberek segítését nem feladva Ildikó spirituális technikákat: agykontrollt, energiagyógyászatot, különféle masszázstechnikákat tanult, és ma már nem csak a legelesettebbeket, de minden hozzá fordulót segít az érzelmi blokkok feloldásában.
Ebben legfontosabb eszköze a hangja, mellyel a poppuláris zene világában: jazz-, és táncdalénekesként is érvényesült. Ám altruista beállítódása és különleges hangi képességei csak az utóbbi időben forrtak egybe szinte egyedülálló terápiájában, mely még a New York-i Journal of Life Sciencist érdeklődését is felkeltette.
Ma már országszerte tart mantraének koncerteket fesztiválokon, egészségnapokon, spirituális rendezvényeken, óvodákban, munkahelyi közösségekben, szociális intézményekben vezet meditációs, mantraének-terápiás csoportfoglalkozásokat. Indiai harmónium, koshi, shanti, kalmibák, tibeti hangtálak, sámándob, indonéz dobok, szélhárfák, óceándobok, hangzórudak, csörgők, harangok vették körül az idei Ozora fesztiválon is.
Terapiája célja, hogy az emberek lelkében, tudattalanjában lévő blokkok, komplexusok megérintődjenek és feloldódjanak. Mantraének terápiája, melyben pozitív megerősítéseket éneklünk vele, sokak lelki, és ezen keresztül testi egészségén javított már.
Sajátos énekhang-masszázsát egyéni terápiában is alkalmazza: egy relaxációt követő másfél órás svédmasszázs alatt szórja ránk pozítív megerősítéseit, átfordítva a betegséget okozó lelki okokat megoldási-megértési fázisba. A kezelést vezetett hangtál, sámándob, és harmónium használatával végzett hangtrerápiás vezetett meditációval zárja.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...