Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Szilveszterezzen fürdőbenSzilveszterezzen fürdőben További ajánlatok

Horvátország első vízi vidámparkja mindenhonnan könnyen elérhető

2016. 07. 04. 20:15
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Talán nem is hinnék, de Horvátország első aquaparkjára elég sokáig kellett várni az Adria kedvelőknek. Ma viszont már itt sem kell a vagány csúszdavilágot nélkülözni. A 2014 óta működő Istralandia Aquapark, a horvát tengerpart első vízi vidámparkja, amely Isztria szinte bármely üdülőhelyéről könnyen elérhető!
A 80.000 m2-es területen elhelyezkedő aquapark Isztria nyugati partvidékén, Novigrad és Brtonigla között, a tengerparttól mintegy 5 km-re található. A vízi vidámpark Isztria szinte bármelyik üdülőhelyén nyaralók számára megközelíthető, még azoknak is, akik nem autóval érkeztek. Istralandia Novingradtól 7, Umagtól 16, Porectől 30, Vrsartól 39, Rovinjtól 51, Pula városától 71, Rabactól 80 km-re található, biztonságos parkolási lehetőséggel. Akik nem gépkocsival érkeztek horvátországi nyaralásukra, azok transzferbusszal is eljuthatnak ide az előbb említett településektől. Az aquapark egész nyáron, sőt szeptemberben is nyitva tart, minden nap 10-19 óráig várj a látogatókat.
Horvátország első vízi vidámparkja mindenhonnan könnyen elérhető

Több mint egy kilométernyi száguldás

Istralandiában megélhetik álmaikat az adreanlin függők: összesen 1.2 km hosszúságban, 9 csúszda várja a száguldást kedvelőket! A legfélelmetesebb talán a 96 m hosszú "szabadesés", melyen 27 m magasságból csúszhatunk lefelé. A kevésbé veszélyes, de a kicsik számára annál szórakoztatóbb "mini szörf" gyerekcsúszdát négy, egymás mellett elhelyezett lesiklópálya alkotja. Vannak még párhuzamos, gyors és fényeffektekkel színesített zárt csúszdák, de akár együtt is „hajókázhat” a család a négy személyes raftingon. A nagy kedvenc viszont biztosan az „Égi folyó” elnevezésű, 157 m hosszú csúszda lesz, amelyről ráadásul fantasztikus panoráma nyílik parkra.  A vízi programok mellett változatos fitnesz-, tánc és kerékpáros órák, strandröplabda, latin tánc, bűvész show, koncertek és rengeteg egyéb szórakoztató eseményt kínálnak az ide érkezőknek.
Horvátország első vízi vidámparkja mindenhonnan könnyen elérhető

Kétszintes hidromasszázs és kastély a medencében

A csúszdákon kívül három külön medence is található az aquaparkban, ahol összesen több mint 4500 m2-nyi vízfelület, és a régióban egyedülálló hullámmedence várja a vendégeket . A kisebbek biztosan nagyon jól érzik majd magukat a vízi kastéllyal kiegészített kis medencében, amelyhez a becsatlakozó csúszdák mellett vízi játszótér is tartozik. A felnőttek számár kétszintes hidromasszázs medencét építettek vízesésekkel, relax padokkal és különböző élmény programokkal. Az Istralandia vízi vidámpark területén több étterem is működik, rendelkezésre áll bankautomata, értékmegőrző és egy kis bolt is.