Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Ilyen esetekben tilos a fürdőzés

2016. 03. 06. 20:26
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Bár alapvetően a gyógyfürdőzés egészséges, sőt számos betegség kezelésre alkalmas, vannak olyan helyzetek, mikor mégsem tanácsos mártózni. Nézzük, melyek ezek.
Először is érdemes leszögezni, a gyógyfürdőkúrát az orvos írja elő a beteg számára, ennek során pedig meghatározza a víz hőfokát, a fürdőzés időtartamát, gyakoriságát és módját is. Az orvosi hozzáértés azért is szükséges, mivel nem minden esetben ajánlatos a gyógyfürdős kezelés.
Annak ellenére, hogy több hazai gyógyvizünk is alkalmas szív- és érrendszeri betegségek kezelésre, súlyos szívkoszorúér betegség, szívelégtelenség, illetve kezeletlen magas vérnyomás esetén, továbbá szívinfarktus után három hónapig nem szabad fürdőben menni, mivel a meleg víz káros lehet. Szintén a magas hőmérséklet miatt súlyos visszérrel sem tanácsos fürdőzni. Nem ajánlott a gyógyfürdőzés daganatos betegség, pajzsmirigy-túlműködés, tüdőtuberkulózis, súlyos vérszegénység vagy vesezsugorodás esetén sem.
Talán magától értetődő, mégsem árt megemlíteni, ne menjünk fürdőbe, ha bármilyen fertőző betegség veszélye áll fent, tehát nátha, influenza, mandulagyulladás vagy bőrelváltozás esetén. A gyulladásos, lázas vagy hőemelkedéses állapot szintén kizáró ok, és bár alapvetően az ízületi problémákra jó a gyógyvíz, ez csak abban az esetben igaz, ha az ízület nincs gyulladásban.
Emellett nőknek nem tanácsos menzesz vagy terhesség ideje alatt fürdeni.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...