Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Indián falu és kalóz sziget Szlovénia legnagyobb fürdőparadicsomában

2023. 08. 04. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A fürdő vagy a strand és annak felszereltsége mindig nagyon fontos kérdés, ha gyerekekkel indulunk nyaralni. Aki még nem döntött az idei üdülésről, annak van egy jó tippünk: indiántábor, kalózfalu, minden képzeletet felülmúló csúszdapark és ezek mellé pihentető wellness szolgáltatások tucatjai – ezt nyújtja a magyar határtól alig 150 kilométerre Catez ob Savi üdülőközpontja és a catezi fürdő.
Catez ob Savi a Száva és a Krka folyók találkozásánál, Szlovénia déli részén található. Nevét egyes kutatók szerint egy hasonló szlovén kifejezés után kapta, ami a megművelt földre utal, de vannak olyanok, akik a nevét egy az ősi mítoszokban szereplő csintalan törpe személyére vezetik vissza. S hogy miről nevezetes ez a törpe? Egy helyi legenda szerint ő fedezte fel az élet vizének forrását Catez Ob Savi térségében, amikor toppantása nyomán víz tört a felszínre. Természetesen e történet hitelessége finoman szólva is megkérdőjelezhető, de annyi bizonyos, több mint kétszáz éve termálvizes forrásokat fedeztek fel a Balkán ezen vidékén. Azóta Terme Catez Szlovénia legnagyobb természetes fürdőhelyévé nőtte ki magát.

Majdnem 15.000 négyzetméternyi medence

A catezi Termal Riviéra több mint tízezer négyzetméternyi külső vízfelülettel és összesen 2300 négyzetméter területű belső medencével várja a strandolás szerelmeseit. Mindenki megtalálja a vérmérsékletének megfelelő fürdőt, a medencék hőfoka 26 és 36 Celsius-fok között van. A fürdőkomplexum két részből áll, a fedett részen található termálvizes medencék egész évben, a külső medencék és a hozzájuk tartozó aquapark áprilistól októberig várja a látogatókat.
Indián falu és kalóz sziget Szlovénia legnagyobb fürdőparadicsomában

Télen és nyáron is fantasztikus élmény

A fedett termálfürdő „Winter Riviera”, azaz téli riviéra néven fut. Itt több, a fiatal korosztály számára is szórakoztató játékos díszlet és állandó vízi-, hang- és fény show fogadja a fürdőzőket. A korszerű wellness szolgáltatások közül kiemelkedő a termálfürdő részeként működő nyolc különböző típusú szauna. Emellett hatalmas egészség - és szépségközpont, valamint sportközpont egészíti ki a kínálatot. Az kültéri aquapark területének talán legszembetűnőbb látványossága a 450 méter hosszúmesterséges folyó, amely egy úgynevezett pihentető tóba ömlik. A látványos, igényesen kialakított komplexumban többek között adrenalin-, hullám- és gyermekmedence, olimpiai úszómedence, vadvízi fürdő valamint vízesések, szökőkutak és óriási kivilágított csúszdák egészítik ki az élményfürdőzést.
Indián falu és kalóz sziget Szlovénia legnagyobb fürdőparadicsomában

Szállás cölöpházakban és indián sátrakban

A Terme Catez nem csupán fürdőként, de nyaraló központként is működik. A fürdő területén működő hotel, bungalók és színvonalas kemping mellett foglalhatunk magunknak szállást az itt található indián faluban vagy a cölöpházakból álló kalózfaluban. A létesítmények között fűtött szaniter épületek, étterem és teázó is található, ezenkívül kártyaasztalok és egy kaszinó áll a szerencsejátékot kedvelők rendelkezésére.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...