Aktuális akciók
Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Jövőre már éjszaka is fürdőzhetünk Párkányban

2019. 02. 18. 19:18
Forrás: ujszo.com
Fürdőzés
A párkányi Vadas termálfürdő kültéri élménymedencével bővül. Az új medence éjszakai fürdőzésre is alkalmas lesz, várhatóan jövő nyárra készül el.
Az új kültéri élménymedence építéséhez a napokban látnak hozzá, átadását jövő nyárra tervezik a párkányi fürdőben. Egyedi megvilágítása lehetővé teszi, hogy a vendégek kipróbálják benne az éjszakai fürdőzést is – adta hírül az ujszo.com.
Nyáron a párkányi termálfürdőben hat kültéri medence (hullám-, úszó-, pezsgő-, gyermek- valamint két élménymedence) és egy nudistáknak fenntartott medencés napozóterasz várja a látogatókat. Ezek nagy része a hetvenes-nyolcvanas években épült. Az utóbbi években felújították őket, és bár a fürdő szolgáltatásainak bővítésével is igyekszik lépést tartani a korral és az elvárásokkal, a medencék száma kevésnek bizonyult.
Hogenbuch Endre, a Vadas Thermal igazgatója önkormányzat januári ülésén tájékoztatta a képviselőket a küszöbön álló fejlesztés részleteiről. Beszámolójában elhangzott, hogy az 1,7 millió eurós beruházást nagyobb részben önerőből, illetve 700 ezer euró hitelből fedezik. Az igazgató elmondta, hogy a látogatók kérésére és a piaci helyzetre reflektálva döntöttek a bővítés mellett.
Jövőre már éjszaka is fürdőzhetünk Párkányban
Az új, 1570 négyzetméteres kültéri élménymedencét a fedett uszoda mögötti füves területre építik. „Az építkezés a nyári hónapokban szünetelni fog, az építési területet elkerítik, a munkát szeptember 16-án szeretnénk folytatni. A medence átadását 2020 májusára vagy júniusára tervezzük” - fogalmazott Hogenbuch. Az új medencében lesznek masszázságyak, egy pihenősziget, kosár- és röplabdázásra alkalmas terület, valamint egy folyóvizet imitáló rész is. „Egyedi megvilágítása lehetővé teszi az éjszakai fürdőzést is, ami iránt egyre nagyobb igény mutatkozik” - mondta az igazgató.
Az 1,7 millió eurósra becsült beruházás tartalmazza a tereprendezéssel és a szociális helyiségek kialakításával kapcsolatos kiadásokat is.

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide