Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Közép-Európa leghosszabb rafting csúszdája a Tátra hegyei között

2016. 06. 30. 07:40
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Gondolták volna, hogy ha sós tengervízre vágyunk, a Tátra hegyvonulatai felé is érdemes elindulnunk? Egy fantasztikus, modern vízi paradicsom vár minket a magyar határtól körülbelül 150 kilométerre. Óriáscsúszdák, kalózmedence, trópusi hangulat és sós termálvíz Lipótszentmiklóson!
A Tatralandia Aquaparkot Szlovákia ásványvizekben egyik leggazdagabb vidékén Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš) közelében, az Alacsony-Tátrában kell keresnünk. A fürdőkomplexum Szlovákia, Csehország és Lengyelország legnagyobb, egész évben üzemelő vízi szórakoztató és szállodai központja. A hatalmas területen fekvő aquapark 2003-ban nyitotta meg kapuit, azóta szinte minden évben bővült egy-egy újabb elemmel. Mára Közép-Európa egyik legnagyobb vízi vidámparkja lett, amely nyáron és a síszezonban is várja a látogatókat.
Közép-Európa leghosszabb rafting csúszdája a Tátra hegyei között

Sós tengervíz a Tátrában

A Tatralandia  aquapark alapja az a termálvízforrás, melynek köszönhetően több mint 2500 m mélységből fakadó 60°C-os víz tör a felszínre. Nagyon különleges összetételű vizet találunk itt, amely részben tartalmazza az annak idején itt elterülő őstenger vizét, mely a Liptói medencét borította már 40 millió évvel ezelőtt. A medencék vizét valódi tengeri sóval egészítik ki, melyet tengervíz párologtatásával nyernek. A tengeri sót a medence vizében feloldják, klór helyett használják fertőtlenítésre. Ennek köszönhetően a víz egészségesebb, tisztább, áttetszőbb és hatásosabb a bőrre, ezen felül természetes antiszeptikus hatású, elpusztítja a mikroorganizmusokat, gyógyítja a bőr betegségeit, nem szárítja a bőrt, nem irritálja a nyálkahártyát, nem csípi a szemet, ezért a legkisebb úszók számára is kiválóan alkalmas.

A Tátra leghosszabb rafting csúszdája

A hatalmas területen, rengeteg szórakoztató elemet és medencét magába foglaló élményfürdő több részből áll, a legnagyobb vonzerőt természetesen az izgalmasabbnál izgalmasabb csúszdák jelentik. Hat csúszda működik egész évben, köztük a szenzációs Tornado, amely Közép-Európa leghosszabb vízi örvényes tobogánja.
A 101 méter hosszú, rafting élményt idéző száguldás mellett még 20 csúszda vár minket Tatralandiában, többek között Szlovákai legmeredekebb vízi és az ország leghosszabb, 146 méteres építménye. Ezeknek a csúszdáknak a nagy része inkább a fiataloknak és a nagyobb gyerekeknek jelent szórakozást, azért bőven találunk élményt a legkisebbeknek is, az épületben összeállított karibi témájú csarnok például kifejezetten a gyerekeket célozza a kalózos medencéjével.
Közép-Európa leghosszabb rafting csúszdája a Tátra hegyei között

Tengeri fürdőzés tátrai kilátással

A parkban 14 sós, termál és tiszta vízzel töltött medencét találunk, rengeteg érdekes, izgalmas vagy nyugtató élményelemmel fűszerezve. Kilenc medence egész éven át fogadja a fürdőzőket. A komplexum különlegessége a „Fehér Lagúna”, melynek vize szinte azonos a Jón-tenger vizével, vagy az „Óceán”, ahol a Tátrára nyíló kilátást élvezve relaxálhatunk , vagy akár a búvármedencében is merülhetünk egyet. A nyári, kinti medencék közül említésre méltó a Pool 21, amelyben 21 különféle vízi élményelem színesíti a fürdőzést, vagy a sportmedence és a nagy gyerekmedence.
Közép-Európa leghosszabb rafting csúszdája a Tátra hegyei között

Télen is igazi napfényben barnulhatunk

Az épületben lévő Trópusi Paradicsomban egész éven át állandó 30 fokban élvezhetjük a dzsungelszerű környezetben az életet, sőt az egyedi tetőszerkezetnek és borításnak köszönhetően az állandó 30°C-os beltéri hőmérséklet mellett a tél kellős közepén napozhatunk és le is barnulhatunk. Az élményfürdő szauna szekciója, a Kelta szaunák világa egy páratlan 21 szauna, gőz-, víz- és masszázsfürdő komplexuma, olyan hangzatos elemekkel, mint az Élet Vize, az Istenek Vihara vagy a Jeges Ugrás, de eredeti tátrai jégből készült jégkásába is merülhetünk. A Wellness Centrumban megszámlálhatatlan kezelés, pakolás, masszázs közül válogathatunk kedvünkre valót.