Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Különleges paraffinos termálvíz és vízi száguldás közel a déli határhoz

2016. 04. 07. 07:47
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Lendva csodás kis település, 52 kilométerre Zalaegerszegtől Szlovéniában, a határ mellett. A városka 1920-ig Magyarországhoz tartozott, ma is sok magyar él itt, a feliratok is kétnyelvűek. A települést elérve könnyen felkereshetjük a legfontosabb turisztikai célpontokat: a lendvai várat, a szőlőhegyen álló Szentháromság kápolnát és a térségben egyedülálló paraffinos termálvízzel rendelkező fürdőkomplexumot.
A Lendva fölé magasodó várhoz gyalogosan is könnyedén felsétálhatunk, hiszen alig 5-10 perces sétányira van a település központjától. A várat már egy 1192-ből származó írás is említi, de mai arculata csak a 18. században alakult ki. Az építészeti emlékek és a pazar kilátás mellett hívogató a vár múzeuma is, ahol Lendvát és vidékét, illetve a magyar közösség kulturális hagyományait mutatják be. Lendva másik nevezetessége, a várból is jól látható Szentháromság-kápolna, amelyet 1728-ban építettek, vélhetőleg a törökkel vívott harc emlékeként emelték a hálás hívek.

Egyedülálló paraffinos termálvíz

Lendva gyógyulni vágyók számára legfontosabb helyszíne a lendvai gyógyfürdő, a Terme Lendava, amely a Lendva hegy lábánál, Magyarország, Horvátország és Szlovénia hármas határán fekszik. A termálfürdő különlegessége a térségben egyedülálló összetételű gyógyvíz, amelynek magas paraffintartalma gyógyításra, megelőzésre, rehabilitációra és rekreációra egyaránt kiváló.
 
A helyi termálvíznek a forrásnál 62°C a hőmérséklete, nagy mennyiségű paraffint tartalmaz, amely jótékonyan hat a bőrre. A lendvai víz alkalmas továbbá a reumatikus megbetegedések, valamint a mozgásszervi sérülések és műtétek, a periférikus idegrendszer megbetegedések és az égési sérülések utáni állapotok kezelésére. A látogatók feljegyzései alapján a víz a pikkelysömörre és a női nemi problémákra is jótékonyan hat.
 
A Terme Lendva-ban a balneoterápia mellett számos különböző korszerű, fizikális és rehabilitációs gyógykezelést is kínálnak, amelyeket szakorvos vezetésével egy egészségügyi csoport végez. A paraffinos termálvíz gyógyító hatása mellett a Terme Lendva vízi világa nyolc medencével kellemes lazítást és aktív élményeket kínál a vendégeinek.

Gyógyító fürdő után vízi száguldás

Ha valaki a termálfürdő után némi izgalomra és adrenalin növelésre vágyik, az jegyezze meg a Lendvától alig 30 km-re található Moravske Toplicén (Alsómarác) nevét. Itt alakították ki a Terme 3000 nevű gigantikus vízi élményparkot, amely Közép-Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumává teljesedett ki az elmúlt években.
 
Ez a fürdőhely is rendelkezik gyógyhatású termálvízzel, de a fájdalomcsillapító és nyugtató hatású mélyről feltörő „feketevíz” mellett rendkívül vonzó az összesen 30 külső és belső medencéből áll a komplexum, ahol számos élményelem vár bennünket: jakuzzik, buzgárok, dögönyözők, sodrófolyosó és vízesések. A legnagyobb attrakció a 22 méter magas toronyból induló két csúszda, amelyek hang és vizuális effektusai még félelmetesebbé teszik a száguldást. A legbátrabbak pedig kipróbálhatják az egyedülálló Aqualoop nevű csúszdát, amelynek 360 fokos hurkot leíró görbületén 7 másodperc alatt, 80 km/h sebességet elérve száguldhatnak végig.

Szóljon hozzá