Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Már 21 hazai fürdő kapott csillagokat

2016. 01. 14. 18:04
Forrás: MTI
Fürdőzés
2015-ben, bevezetésének első évében 21 magyarországi fürdő szerezte meg a nemzeti tanúsító védjegyet és az azzal járó csillagokat.
A fürdők nemzeti tanúsító védjegye cím öt kategóriában érhető el, többek között gyógyfürdő, élményfürdő, strand és uszoda, medical wellness kategóriákban. A minősítéssel 1-5 csillag közötti besorolás szerezhető mindegyik kategóriában. A fürdők minősítését a Magyar Fürdőszövetség végzi szakértőinek bevonásával, a végső döntést a Nemzetgazdasági Minisztérium hozza meg. A Fürdőszövetség célja, hogy a magyarországi fürdőegységek jelentős része a következő években elnyerje az adott fürdő szolgáltatásainak megfelelő minősítést. Az 5 évre elnyerhető minősítést az időszak alatt többször ellenőrzik, ez a szolgáltatások minőségének javulásával és bővülésével jár majd.
  
Jelenleg Magyarországon 561 fürdő, illetve uszoda található, amelyek közül 386 tart egész évben nyitva. A szövetség kutatása alapján nagyjából 200 olyan fürdő működik az országban, melynek turisztikai jelentősége van. A közleményben kitérnek arra is, hogy a Stiefel Eurocart Térképkiadó Kft. a Magyar Fürdőszövetség ajánlásával elkészíti Magyarország gyógyfürdőinek és termálfürdőinek térképét, amin az összes hazai gyógy- és termálfürdő szerepel majd, melyek közül 58 fürdőt részletesebben is bemutatnak.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...