Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Meseszép hegyek között, különös tölcsérekben fürdőzhetünk Tirolban

2022. 01. 20. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Hallottak már Längenfeld-ről? A síelés szerelmesei talán. A tiroli falucska azonban nem csak a siklás kapcsán lehet nevezetes. Itt található a tiroli tartomány egyetlen termálfürdője, az egyedi építészeti megoldásokkal tervezett Aqua Dome. Ma erre vesszük az irányt.
Az Aqua Dome Tirol egyetlen termálfürdője az Ötztal völgyében, a Söldentől 20 km-re fekvő Längenfelden épült fel 2004-ben. A festői szépségű völgy igazi ausztriai hegyi éden, hatalmas fenyőfákkal borított havas hegycsúcsokkal övezve, mintegy 1200 méteres tengerszint feletti magasságban. Ha az ember szeret egy szép vidéken nyugalomban fürdőzni, átadni magát a pihenésnek, az elképesztően gyönyörű tájba olvadó, meglepő építészeti megoldásokkal tervezett ausztriai Aqua Dome komplexumnál keresve sem találhat ideálisabb helyet.
Meseszép hegyek között, különös tölcsérekben fürdőzhetünk Tirolban

Üveg és kőtölcsérek

A mesés környezet már önmagában is hihetetlen élmény lehet, de e mellé a 2200 négyzetméteren kialakított fürdőkomplexum minden lehetséges módon kényezteti a pihenni vágyó látogatókat. A termálfürdőben 40 fokos nátrium-klorid-szulfát-kénes gyógyvízként gleccservíz tör fel a talajból. A különleges, üvegfalú épületen különösen érdekesek a kültéri medencék lábra állított kelyhei, amelyek akár egy-egy fagylalttölcsér állnak a gigantikus hegyek között.
Meseszép hegyek között, különös tölcsérekben fürdőzhetünk Tirolban
Az 50.000 négyzetméteres termálfürdő mind követ és üveget felhasználó építészetével, mind gazdag kínálatával, a sósvizes medencékkel, a Liquid-Sound-pool-lal, vízeséssel, gyermekrészleggel, szurdokszaunával, hang- és fényinstallációkkal lenyűgözi a közönséget. Találhatunk itt több szaunát, fitneszközpontot, sószobát, pezsgőfürdőket, masszázst és még sok mást is.
Meseszép hegyek között, különös tölcsérekben fürdőzhetünk Tirolban

Fürdőzés a hegycsúcsok között

Ha egy rövid látogatásnál tovább maradnánk, egy nagyon igényes, 120 szobás szállodában találhatunk magunknak szállást. Az Aqua Dome legizgalmasabb része talán mégis az a három, építészeti szempontból is érdekes tál alakú kültéri medence, ahonnan fürdőzés közben a fantasztikus kilátást is élvezhetjük. Ezek esténként hangulatos, színes megvilágítást kapnak. Szintén egyedülálló a termálfürdő ajtaja előtt fekvő sípályák kínálata: a környékbeli sí régiók, mint Sölden, Hochgurgl / Obergurgl és Ötu.
Meseszép hegyek között, különös tölcsérekben fürdőzhetünk Tirolban

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...