Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Milyen kezeléseket vehetünk igénybe egy fürdőkúra során?

2013. 08. 26. 12:32
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A gyógyfürdők gyógyászati részlegein sokféle kezelés közül választhatunk. Vannak olyanok, amelyek az elektromosságban rejlő lehetőségeket aknázzák ki, ez az elektroterápia. Egy részüket furcsa, idegen hangzású nevekkel illetik, mint pl. iontoforézis, szelektív ingeráram. Szeretnénk közelebb hozni olvasóinkhoz ezeket a terápiákat, hiszen mivel "nem kell beszedni" - természetes gyógymódokról van szó. Emellett teljesen fájdalommentesek. Ízületi panaszokra, reumatikus fájdalmak esetén hatátosak. Nem kell megijedni tőlük! Gyógyítanak.
Galvanizálás v. galvánfürdő
Egyenáramú kezelést jelent. Fájdalomcsillapító, értágító hatású; ide tartozik az iontoforézis is.

Iontoforézis
Iontoforézis során egyenárammal juttatnak be gyógyszereket a szervezetbe bőrön át. Előnye, hogy olyan gyógyszerek alkalmazását is lehetővé teszi, amelyek más módon nem alkalmazhatóak, és olyan gyógyszerek is áthaladnak a bőrön, amelyek áram nélkül nem.
Ingeráramok
Fizikai szempontból különböző áramfajták alkalmazása tartozik ide, amelyeknek közös tulajdonsága, hogy az izmok összehúzódását, izomrángást váltanak ki, de hatást gyakorolhatnak az idegekre és egyéb szervekre is.
Szelektív ingeráram
A beteg szervezetében célzott hatás váltható ki segítségével, pl. csak a bénult izmokat ingerelhetik vele. Az ingeráramokat elsősorban bénulás esetén használják az izmok elsorvadásának megakadályozására. Az ilyen ún. elektrogimnasztika hiányában, ha a bénulásért felelős ideg meggyógyul, nincs izom, amit mozgathatna.

Magnetoterápia v. elektromágneses kezelés
A létrehozott elektromágneses tér serkenti a csontépítő sejtek működését, fájdalomcsillapító hatása van, valamint az idegműködést is javítja. Gyengébb változata egyes idegrendszeri betegségek, pl. Alzheimer-kór és Parkinson-kór utókezelésében lehet hasznos.
Ultrahangkezelés
Elektromos árammal mechanikus rezgéseket állítanak elő, amelyeket a kezelendő testrészbe továbbítanak. (Nem tévesztendő össze az ultrahangvizsgálattal.)
TENS
A TENS mozaikszó: transcutaneuos elektrical nerve stimulation angol elnevezésből, ami bőrön át történő idegi ingerlést jelent. A kezelés célja a fájdalomcsillapítás. ha a gerincvelő hátsó szarvában lévő vastag idegrostokat - amelyek feladata az ingereket az agyba továbbítani - elektromos árammal ingerlik, egy "telítettségi" állapotba kerülnek, nem tudják fogadni a perifériákról érkező fájdalomingereket, ezáltal megszűnik a fájdalomérzet.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem