Minden strandra kellene ilyen életmentő robot

2016. 09. 24. 19:48
Forrás: Turizmus Online
Fürdőzés
A dubaji önkormányzat robotokat vetne be a bajban lévők megmentésére a szabadstrandokon. A robotok emberek, kishajók és jet skik mentésére is alkalmasak.
A robot – ami 35 km/órás sebességet is elérhet, vagyis nagyjából 12-szer gyorsabb, mint egy ember – távirányítóval működik, nagyjából 125 cm magas és több mint 130 km-nyi távolságot tud megtenni.
 
A masinákat úgy készítették, hogy a legrosszabb időjárási viszonyoknak is ellenálljanak. Így akár hatalmas hullámok vagy viharos körülmények között is bevethetők, amikor egy „igazi” életmentő nehezebben boldogulna. Ráadásul egy ilyen robot egyszerre négy vagy öt embert is ki tud menteni a vízből.
Minden strandra kellene ilyen életmentő robot

 A 11 kg-os robot újrahasznosítható elemekből nyeri az energiát. Teljes töltéssel 30 mentési munkálatot tud véghezvinni, az elemek feltöltése 45-90 percbe telik. A robotok hajók és jet skik mentésére is alkalmasak.
Minden strandra kellene ilyen életmentő robot

 Alya Al Harmoudi, Dubaj környezetvédelmi részlegének igazgatója elmondta: az újítást azért vezették be, mert az önkormányzat kiemelt hangsúlyt helyez a strandolók biztonságára. „A kezdeményezés egybevág a dubaji kormány politikájával, miszerint tartanunk kell a lépést a legmodernebb technológiákkal és innovációkkal, miközben természetesen biztosítjuk az összes követelményt és ügyelünk minden előkészületre, hogy fejlesszük a mentési folyamatokat Dubaj szabadstrandjain.”