Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Modern termál csoda a hegycsúcsok között

2024. 01. 08. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Szlovákia a téli sportok szerelmeseinek egyik kedvenc úti célja. Egy egész napos túra vagy sportolás után pedig mi is lehetne jobb program, mint egy kis lazítás Szlovákia valamelyik termálfürdőjében. Ezúttal az északi országrész egyik fürdőjét ajánljuk, irány Alsókubin!
Az AquaRelax modern élményfürdőt Alsókubin – szlovák nevén Dolný Kubín – városában találjuk. A fürdőt nemcsak csodás, kristálytiszta vize, de kivételes piramisszerű építészeti megoldásai is különlegessé teszik. Az egész évben nyitva tartó AquaRelax aquapark úszómedencékkel, különféle attrakciókban bővelkedő vízi világgal, szaunavilággal, valamint éttermekkel várja a látogatókat. Emellett található a területén egy modern relaxációs-rehabilitációs központ és fitneszközpont is. Csak 5 km-re az aquaparktól található a Kubínska hoľa síközpont.
Modern termál csoda a hegycsúcsok között
Az aquapark domináns része vízi világa, melyben a látogatókat vízi csúszdák, hullámmedencék, pezsgőfürdők, masszázs zuhanyok és további vízi attrakciók várják. Az üvegfallal borított teraszon nyugágyak gondoskodnak a vendégek pihenéséről. A fürdő területén nagyméretű, multifunkcionális medence, gyermekmedencék, csúszdák, relaxációs medencék, akadálymentesített hozzáféréssel állnak a vendégek rendelkezésére.
Modern termál csoda a hegycsúcsok között
Az adrenalin szerelmeseinek 2 csúszda is található 40 és 71 méter magassággal, illetve a két személyes, 12,7 méter hosszú csúszda. A legkisebbek számára gyermek paradicsom is található Fun Park elnevezéssel, számos ugráló várral, játszótérrel és csúszdákkal. A 25 méteres úszómedencében 26 fokos, a relaxációs medencében 34 fokos víz várja a fürdőzőket.
Modern termál csoda a hegycsúcsok között
Aki síelni vagy szánkózni szeretne az Aqua Relax környékén, annak a Kubinska Hola sícentrumot ajánlják, amely Alsókubin városától 6 km-re található, az Árvai-Magura Mincol nevű hegycsúcsa alatt. Sípályái rendkívül előnyös délkeleti fekvésűek, a síszezon átlagosan 100 napig tart. Összesen 13 kilométernyi kezelt sípálya, valamint 10 kilométernyi sífutópálya várja az ide érkező vendégeket. Természetesen a kezdők számára is van lesiklópálya a hegytetőről, a felvonótól balra tartva egy rendkívül hangulatos erdei, kék jelölésű pályán lehet visszacsúszni a Kubinska Hola menedékház érintésével a középállomáshoz. A kezdőket további két rövid húzólift segíti a tanulásban.
Modern termál csoda a hegycsúcsok között
Aki inkább tavasszal érkezik ide és kirándulna, annak fel kell keresnie Veľký Chočot, amely Liptó és Árva határán emelkedik ki, Szlovákia legszebb csúcsai közé tartozik. Szlovákiában kevés olyan hely létezik, mint Veľký Choč, ahonnan a turisták  a táj nagy részét beláthatják. Megfelelő látási viszonyok mellett Veľký Choč kör-körös látóképébe a Nyugati-Tátra környékének minden magasabb hegysége belefér. Északon a Babia hora és Pliesko, keleten a Tátra Roháče-val, délkeleten az Alacsony-Tátra (Nízke tatry), délnyugaton a Nagy-Fátra (Veľká Fatra) és nyugaton a Kis-Fátra (Malá Fatra) látható. A sugárkomplexumok esztétikáját sziklafalak teszik kifejezőbbé. A csúcsról a liptói vagy az árvai oldalra több turistaútvonal is vezet.
Modern termál csoda a hegycsúcsok között

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...