Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Napóleonnak is tervei voltak ezzel a lenyűgöző fürdővel

2016. 05. 18. 07:45
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ausztria legdélebbi tartományában, a karintiai Villach régióban minden megvan, amire csak vágyhat az ember a kikapcsolódás során: hegyek, tavak, barátságos emberek, enyhe klíma, hangulatos települések és rengeteg sportolási lehetőség. Úti célunk ma Warmbad Villach, Karinthia egyik leglenyűgözőbb fürdője.
A Warmbad Villach Gyógyfürdő hosszú múltra tekint vissza: Már a kelták szívesen fürödtek a meleg forrásokban és ugyanez vonatkozott a rómaiakra is. A Warmbadi-i forrásokat az okiratok közel ezer évvel később „Fontes Salinarum“ néven említik. A következő említés a késő középkorból származik, amikor a vizet már egy mesterségesen kialakított medencébe vezették. Ezen kívül létezett egy ház is a fürdővendégek elszállásolására és megvendégelésére. A 18. században nem kisebb személyiség figyelt fel a warmbad-i forrásokra, mint Napóleon, aki azt tervezte, hogy világfürdőt épít ki belőlük. A sors szándéka azonban más volt a hadvezérrel, de a mai napig rá emlékezik a Napóleon-mező, sok futó- és sétaút kiindulópontja.
Napóleonnak is tervei voltak ezzel a lenyűgöző fürdővel

Bugyogva tör fel a víz a kútforrás-medencében

A Warmbad-i gyógyfürdő a karintiai Villach városától 6 kilométerre délre, az olasz határ közelében található. A központ két fő része az élménypark és a wellness center. Naponta 40 millió liter 29,5 fokos víz tör fel a föld mélyéből Warmbad-Villach élményfürdőjében és gyógyfürdőiben. A villachi fürdő különlegessége, hogy itt található Ausztria egyetlen kútforrás-medencéje, amely közvetlenül egy szikla felett fedezhető fel, s belőle folyik a termálvíz a talajszintre. Fantasztikus érzés, ahogy a meleg víz nagy buborékokban felszínre tör a kavicsos talajból. A meleg, élénkítő, gyógyerejű vizet, amely kellemesen bizsergeti a bőrt, fájdalom és a mozgásszervi gyulladások ellen alkalmazzák.

Energia kocka – öt hatásos módszer összegzése

A Warmbad Villach Fürdő Carinthia egyik leglenyűgözőbb fürdője és wellness centere, körbevéve egyedülálló építészeti megoldásokkal. A fürdőben gyerekek számára is alakítottak ki medencét és néhány éve egy szabadtéri uszoda is várja a sportolni vágyókat. Az élményfürdő slágere a 21 m hosszú, széles vízi csúszda. A wellness-részlegben finn szauna, gőzfürdő, pezsgőfürdő, ködbarlang és melegítő padok közül lehet választani. A kezelések helyiségeiben a masszázs és kozmetikai eljárások legmodernebb vívmányaival lehet találkozni. Nagyon ajánlják például az Energia kockát, amelyet vezető egészségügyi szakemberek és medikusok fejlesztették ki, ez öt hatásos módszert egyesít: a fényterápiát az immunrendszer erősítésére, az aromaterápiát a belső egyensúlyért, a zene- és szuggeszció terápiát az ellazulásért, valamint a mély hőt az izomfeszültség oldására.
Napóleonnak is tervei voltak ezzel a lenyűgöző fürdővel

Fürdő után erdőjárás és vízi sportok

A Villach körüli hegyek változatos kirándulási lehetőségekkel várják a családokat és a túrázókat egyaránt. A Faaker- és az Ossiacher-tavakon a vízi sportok minden fajtáját kipróbálhatják. Ha az úszás szerelmesei néha szilárd talajon szeretnének feltöltődni, akkor a régióban minden mozgásfajtának és sportnak kiváló terep biztosított, a régió 18 lyukú golfpályája mellett több mint 50 kirándulási célpont biztosítja a felejthetetlen üdülést.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...