Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók

Nyárra ismét kinyit a letenyei strand

2019. 04. 25. 07:25
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Olyan komoly károkat okozott a letenyei fürdő medencéiben a 2017–2018-as téli hideg, hogy a tavalyi strandszezonra nem tudtak megnyitni. A felújítás azonban már zajlik, így idén júniusban ismét strandolhatunk Letenyén.
A szezonálisan üzemelő Letenyei Strand- és Termálfürdőben a téli fagyok miatt a medencéket borító csempék tucatjával hulltak le, károsodott a medencék betonszerkezete, az egyikből a víz is szivárgott. A károk helyreállításához a fürdőnek gyors állami támogatásra lett volna szüksége, melyet nem kaptak meg, így 2018 nyarán zárva maradt a Zala megyei település termálstrandja.
A határ menti kisváros önkormányzata a strandfürdő felújításához 2019-ben is próbált támogatáshoz jutni, többek közt a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetőjét és a kormányfőt is megkereste a polgármester, Farkas Szilárd, de eddig még nem járt sikerrel. A helyi városvezetés saját forrásból oldja meg a medencék felújítását, annak ellenére, hogy ez jelentős terhet ró a város költségvetésére – írja a Zaol.hu.
Nyárra ismét kinyit a letenyei strand
Ha minden a tervek szerint alakul (és a 2017-ben felújított gépészettel sem lesz gond az egyéves üzemszünet miatt), június közepén-végén újra fogadhat vendégeket a letenyei strand.
A Szapáry-kastély ősparkjában található termálfürdőben egy nagymedence, egy gyermekmedence, egy ülő- és egy tanmedence található. A három hektárnyi zöldterületen a medencék mellett kemping, röplabda és strandfoci pálya is a vendégek rendelkezésére áll. 
Nyitókép forrása: kanizsainfo.hu

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide