Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

Óriáskerék, ami egyben vízi csúszda: ez lehet minden idők legjobb strandélménye

2017. 11. 12. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Kamikaze, fekete lyuk, twister, őrült folyó… Eddig sem éppen unalmas, gyér fantáziájú alakok találták ki a strandok legdögösebb szenzációit, a vízi csúszdákat, de ami most készül, az valószínűleg minden eddigi attrakciót elhomályosít majd. Videó is van. Csak lestük és szédültünk. Mutatjuk.
Mi lenne, ha a gyanútlan csúszdázót még egy óriáskerék is megpörgetné csúszás közben akképpen, hogy azt se tudná, merre van arccal, és úgy csobbanna be a vízbe kacagva-sikítozva, hogy talán a nevét se tudná megmondani, úgy összezavarodna? Rainer Maelzer német vízicsúszda mérnök morfondírozhatott hasonlóképpen, amikor Dr Frankenstein módjára tervezőasztalán elkezdte összefércelni saját kis szörnyetegét, a Slide Wheel-t, azaz a Csúszdakereket.
Slide Wheel az óriáskerék folyamatos mozgásával és változásával a hagyományos csúszdaélmény izgalmát még kb. tízzel megszorozza. A vízicsúszda egy hatalmas forgó elem köré épült, tulajdonképpen körbefonja azt.
Azok a szerencsések, akik tesztelhették a találmányt, végig mosolyogták a sodródást. A lenti videón látni, amint egy tutajon elindultak lefelé a mintegy 140 méter hosszú alagútba. Kis idő múlva totálisan elvesztik az idő- és térérzéküket és fogalmuk sem lesz, hogy merre van a fent és a lent, mivel a pályájuk megváltozik és hátrafelé vagy éppen fejjel lefelé csúsznak tovább. A menetidő két perces, de a tesztelők esküsznek rá, hogy legalább kétszer hosszabbnak tűnik, mert olyan szédülést éreznek benne.

Ilyen még nem volt  - Tesztelik a Csúszdakereket
Maelzer, a vízicsúszda atyja szerint, találmánya egy kellemes családi programnak is megállja a helyét, de a forgó egység akár öt százalékkal megnövelt sebessége már az „utazók” adrenalin szintjére is komoly hatással lesz.
A 25 méteres csúszdakerékben egyszerre összesen 12 személy tartózkodhat, négyszemélyes tutajokon. Jelenleg tesztelés alatt van a szerkezet, de már nem kell annyira sokat várnunk erre az őrületre. A tervek szerint az első Kínában üzemel majd, de közvetlenül utána Münchenben is építenek egyet.
Ide kattintva azok örülhetnek, akik szívesen megnéznék, hogyan épül fel egy ilyen monstrum. Itt pedig egy 360 fokos videón ámulhatunk.
Hálásak vagyunk a Travelo-nak a találatért.