Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Pazar római fürdőt találtunk az osztrák hegyek között

2024. 02. 12. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Karintiában bukkantunk erre a kivételes fürdőre. A teraszos kiképzésű épületben, római stílusban kialakított belső térben lehet csobbanni. Egyedülálló, három szintes wellness és szauna tere igazi világszínvonalú ritkaság.
Ausztria még mindig a magyar sísport rajongók egyik legnagyobb kedvence. Hétről hétre százak indulnak útnak, hogy sílécen száguldva hódítsák meg a fehéren csillogó hegycsúcsokat. Sport után jól jön a pihenés, ha Karintiában járnak, ne hagyják ki Bad Kleinkirchheimben Römerbad fürdőjét!
Pazar római fürdőt találtunk az osztrák hegyek között
Római mintára épült
A közvetlenül a Kaiserburgbahn felvonó aljánál épült Römerbad igazi fürdő- és wellness paradicsom, nyáron a hegyi túrázás, télen pedig a síelés után pihenhetjük ki magunkat a minden igényt kielégítő komplexumban. A hely neve, a Römerbad azt sugallja, hogy itt már a rómaiak is élvezték a termálforrások vízét. A római stílusban épült fürdőrészlegben egy 4000 négyzetméteren elterülő szaunarészleg, masszázsrészleg és szépségszalon található. Miközben a gyerekek egy külső és egy belső élményteremben játszhatnak, a felnőttek a fürdő ún. "pihenőtornyában" relaxálhatnak, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a környező sípályákra.
Pazar római fürdőt találtunk az osztrák hegyek között
Óriási felújított komplexum
A Bad Kleinkirchheim alatti termálforrások vizét a középkor óta ismerték és használták is a helyiek, már az 1600-as években is jöttek ide utazók a gyógyvízzel kúrálni magukat. Az első fürdőt, a Therme St. Kathrein mellett, az 1970-es évek végén építették ki. Ez volt Ausztria első élményfürdője.
Pazar római fürdőt találtunk az osztrák hegyek között
Persze ne gondoljuk, hogy valami régimódi építmény fogad, kopott csempékkel és apró medencékkel. A fürdőt 2007-re teljesen felújították, korszerűsítették és kibővítették. Jelenleg három szinten, 12 ezer négyzetméteren, kültéri és beltéri élményelemekkel várja vendégeit a termálfürdő. A teraszos kiképzésű épületben, római stílusban kialakított belsővel, több medence és szenzációs szauna világ kínál egészséges kikapcsolódást. A gyógyvíz javasolt többek közt reumás megbetegedések, idegrendszeri problémák, keringési zavarok, allergiás tünetek kezelésére.
Pazar római fürdőt találtunk az osztrák hegyek között
Kivételes szauna világ vár
Römerbad igazán impozáns és elegáns létesítmény. A nagy beltéri élménymedencéből egyenesen a külső medencéhez jutunk, ahonnan pazar látvány nyílik a környező hegyekre. Römerbad fő vonzereje azonban az egyedülálló, világszínvonalú szauna világ. A három szinten elterülő wellness oázis szemet, lelket és testet gyönyörködtető szaunáiban rendszeresek a szeánszok, olyan különleges felöntésekkel, mint a csokoládés, a méz vagy a gyümölcsös.
Pazar római fürdőt találtunk az osztrák hegyek között
A szaunák, gőzfürdők, tepidáriumok neve mind latin, az alsó szint a Romanum, többek közt két finn szaunával, római gőzfürdővel, bioszaunákkal. A középső szinten, a Noricumon található egy további finn fenyő szauna és egy kő szauna, míg a legexkluzívabb létesítmények a felső, Maximum szinten élvezhetők. Egy igazán kellemes és színvonalas pihenés kedvéért érdemes kitérőt tenni Bad Kleinkirchheim felé.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...