Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Sötét bányából lett fényes fürdő Stájerországban

2022. 10. 18. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Itt az ősz és a meleg mellett egy kis fényre is vágyna? Stájerország egyik legmodernebb fürdőjében, a fohnsdorfi Aqualux Thermében minden adott a boldogsághoz!
Fohnsdorf 8600 lelket számláló városkáját Stájerország északi részén találjuk, az S6/S36-os úton, Lachtal irányába haladva, Judenburg városának közelében. Az egykor kicsiny bányászfalucska az utóbbi évekre Stájerország egyik igazi gyöngyszemévé vált. Az idelátogatók az aktív kikapcsolódáson kívül szívesen választják a fények fürdőjeként is emlegetett Aqualux Thermét. A fürdő újszerű felfogásban és különleges ajánlatok keretében kínálja szolgáltatásait az egész család számára; a gyerekeket sok móka és játék, a felnőtteket színvonalas wellness és spa szolgáltatások várják a fürdőhelyen.

Fantasztikus látvány és megnyugtató környezet

A 2007-ben megnyitott termálfürdő egyrészt egyedülálló és látványos építészetével, másrészt sokszínű élményvilágával kápráztatja el vendégeit. A komplexum korszerű szolgáltatásai, ahol a 2000 méter mélyről feltörő 42°C fokos termálvizet hasznosítják, mind az öt érzéket regenerálják és élénkítik. Az itt feltörő termálvíz nátrium-kloridban gazdag, savanykás ásványvíz, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, érrendszeri betegségek és idegrendszeri problémák kezelésére és utókezelésére. A gyógyító víz nyújtotta élményt különleges fénymegoldásokkal, korszerű és hangulatjavító világítástechnikával teszik teljessé.

Gondolnak a legkisebbekre is

Az Aqualux Therme óriási modern fürdő és wellness komplexuma három részre tagolódik: a termálfürdőben 25 méter hosszú nagymedence, gyermekmedence, sodrófolyosó, szökőkutak, hullámmedence, masszázsmedence és az épületbe integrált 65 m hosszú fekete lyuk csúszda átlátszó szakaszokkal és fényeffektusokkal várja a vendégeket; a vitál részlegben többféle szauna és gőzfürdő valamint egy masszázsfúvókákkal felszerelt, 36°C fokos termálmedence kínálja szolgáltatásait; a balance részleg pedig nyugodt pihenést ígér a masszázs- és a relaxációs szoba, a Samahi relaxációs fürdő és az indiai gyógykezelések révén.

Fürdőzés után sem unatkozunk

Fürdőzés előtt vagy után remek kirándulóhelyeket is kínál Fofhnsdorf, kedvelt helyi látványosság a vanestorfi romvár: ez az 1309-ben újjáépített vár maradéka, amelyet a 14. század közepén lakóházrésszel bővítettek. A romos vár a virágos hegyoldalon könnyű gyalogtúrával megközelíthető, fentről csodálatos panoráma tárul elénk a városra és egész Aichfeldre. Túrázást és kerékpározást kedvelő családoknak Fohnsdorf útjai változatos lehetőségeket nyújtanak a kirándulásra vagy tekerésre, egy kellemes, 15 km-es út vezet kerékpárosoknak és kirándulóknak az Aqualux Therméhez is.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...