Aktuális akciók
Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Tavaszi akciókTavaszi akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Strandon a gyerekkel - így lehet felhőtlen az öröm

2017. 06. 19. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Összegyűjtöttünk a legfontosabb dolgokat, mire kell figyelni, ha gyerekkel megyünk a strandra.
Gyerekkel a strandra? Előfordulhat, hogy ha nem a megfelelő fürdőhelyet választjuk, esetleg otthon felejtjük a kedvenc labdát vagy kisautót, esetleg nem viszünk a kisgyerek számára is élvezettel fogyasztható elemózsiát, akkor bizony nagyon csúnyán alakulhat a családi kikapcsolódásra szánt nap. Ha viszont megtaláljuk a megfelelő helyet és minden megvan, amire a csemetének szüksége van, valóban önfeledt lehet a pihenés. Nézzük, miket tartsunk szem előtt!

A játék, az kell

Az első kérdés, mit vigyünk magunkkal, hogy csemeténk semmiben ne szenvedjen hiányt. Természetesen a teljes gyerekszobát nem pakolhatjuk be, de azért ne spóroljunk a kellékek kiválogatása során. Mindig legyen labda, frizbi, tollas, amelyek segítségével a kisgyerek akár vízben, akár szárazon mozgással vezetheti le a felesleges energiáit. Mindenképpen vigyünk homokozó kellékeket, akár a nagyobb gyereknek is, hiszen a vízpart, vagy a strand óriási területe nagyon csábító néha még a felnőttek számára is. Érdemes elcsomagolni egy mesekönyvet, kifestőt vagy akár kártyát is, hiszen ezekkel talán dél körül az árnyékba lehet csábítani az örökmozgó kissrácokat.
Strandon a gyerekkel - így lehet felhőtlen az öröm
Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Egy kis hazai

Persze, ha már játék és mozgás, kell az energia is. A strandon, vízparton természetesen elkerülhetetlen, hogy a lurkó kikönyörögjön tőlünk némi „strandkaját”, de azért egy fagyi, egy lángos és egy üdítő után próbáljunk meg valamilyen otthonról hozott, egészségesebb és táplálóbb energiapótlékkal előrukkolni. A zöldségek és gyümölcsök összeaprítva, egy dobozban sokkal ínycsiklandóbbak és könnyebben is szállíthatók, de a szendvicsek és házi desszert mellett érdemes a limonádét vagy a teát is elkészíteni otthon.

Védelem mindenek előtt

Nagyon fontos még, hogy ne feledkezzünk meg gyermekünk bőrének, szemének és lábának védelméről sem. Mivel a kisgyerekek ritkán ülnek az árnyékban, válasszuk a biztonság kedvéért a legnagyobb faktorszámú naptejet és a legmelegebb órákban a vízben se kerüljön le róla a fehér póló. Ügyeljünk rá, hogy ha a napon van, maradjon a fején a kalap vagy a sapka és ha tudunk, vigyünk napernyőt is, amely alá leülhet. Jobb, ha a kisgyerek nem mászkál mezítláb, ezért papucs helyett jobb választásnak tűnik a szandál vagy a vízi cipő. Jó, ha van nálunk sebtapasz, és valamilyen kenőcs rovarcsípésre, hiszen a strandon bármikor előfordulhat egy-egy hétköznapi „baleset”.

A legfontosabb: a fürdő választás

Már ott eldől minden, hogy milyen strandot választunk. A gyerekeknek nem mindig ugyanaz jó, mint ami nekünk. Érdemes átnézni a fürdők leírását, hány gyermekmedence van, mekkora a zöld terület, vannak-e csúszdák és egyéb vízi attrakciót és vajon szerveznek-e külön gyermekprogramokat.
Strandon a gyerekkel - így lehet felhőtlen az öröm
Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Tippünk: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

A bükfürdői fürdőkomplexum 34 medencéje, 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkja igazi paradicsom a családoknak. Minden adott egy önfeledt családi fürdőzéshez, hiszen a gyerekek számára is bőven akad program.
A fürdő Acapulco medencéjét kifejezetten családoknak alakították ki, benne vihar- és ugróöböl, gyermek hullámöböl teszi izgalmasabbá a fürdőzést. Toboz Ottó, a fürdő kabalaállata vizes játszóterén a kreatív vizes játékokkal locsolhatnak, spriccelhetnek kedvükre a gyerekek. A nyár nagy szenzációja kétségtelenül a legkisebbek számára hamarosan megnyitó vadonatúj Cápabarlang lesz, amelyet látványos vízi elemek, csikóhalak, kis rákok, spriccelő és forgó vízi figurák színesítenek.
Strandon a gyerekkel - így lehet felhőtlen az öröm
Ilyen lesz a Cápabarlang Bükfürdőn
Idén nyáron 5 alkalommal a Minimax családi napok is garantált jókedvet hoznak kicsiknek, nagyoknak családi vetélkedőkkel, kincskereséssel, meglepetésműsorokkal, sok nyereménnyel, Minivel és PiciCicával.
Egy borúsabb nyári nap azonban sokak kedvét elronthatja, főleg a kicsiket lombozhatja le, ha az eltervezett pancsolást vagy csúszdázást a gyülekező fellegek miatt nem lehet kiélvezni. Bükfürdőn egy esős napot is meg lehet menteni, hiszen az egész évben nyitva tartó fedett élményfürdőben a gyermekeket pancsolómedencék és egy három elemből álló beltéri élménycsúszda-rendszer is várja.
Strandon a gyerekkel - így lehet felhőtlen az öröm
Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum