Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Szálloda és kemping épül a celldömölki Vulkán fürdő területén

2011. 12. 08. 10:40

Fürdőzés
Csaknem 1,5 milliárd forint értékű beruházással négycsillagos szálloda és kemping épül a celldömölki Vulkán fürdő területén; a létesítmények alapkövét pénteken rakták le ünnepélyes keretek között. A JUFA Ungarn Kft. az osztrák Jugend- und Familiengästehäuser Holding GmbH leányvállalata, amelyet 2009-ben alapítottak. Az anyacég 40 JUFA vendégházat üzemeltet Ausztriában és Németországban - tájékoztatta Wiedner Rudolf ügyvezető az MTI-t.
A cég fejlesztési elképzelései három pilléren nyugszanak: a szálloda-, a kemping- és a fürdőfejlesztésen. A komplex program első pillérének megvalósulásával a fürdő és a térség minőségi turisztikai szolgáltatásai, lehetőségei bővülnek, a kis- és középvállalkozások piaci lehetőségei is javulnak - fűzte hozzá.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől az MTI pénteken úgy értesült: a négycsillagos szálloda felépítésének tervezett költsége meghaladja az 1,1 milliárd forintot, ehhez több mint 240 millió forint pályázati támogatást biztosít az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozása.
A fejlesztésnek köszönhetően egy új négycsillagos szálloda épül a celldömölki Vulkánfürdő területén, a fürdő épületegyütteséhez kapcsolódva. A háromszintes épületben 33 szobát alakítanak ki, amelyek mindegyike pótágyazható, így összesen 143 férőhely jön létre. A 3300 négyzetméter alapterületű szállodában konferenciaterem, konyha, étterem, valamint egy fitneszterem is helyet kap.
A kemping létesítése közel 383 millió forintos beruházást igényel, amelyből az uniós és hazai támogatás 95 millió forint. A fejlesztéssel megvalósul egy 74 sátor- illetve lakókocsi férőhelyet biztosító magas színvonalú kemping, szintén a fürdő területén. A beruházás keretében egy szociális helyiségeket tartalmazó épület, utak és infrastruktúra, valamint a kemping közvetlen környezetében 7600 négyzetméteren a vendégek aktív kikapcsolódását szolgáló sportpályák épülnek, és jelentős területet parkosítanak.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Pihentető wellness Tapolcán

Töltsön pár napot a Balaton-felvidék szívében, kattintson a Hunguest Hotel Pelion kedvezményes ajánlatáért!Megnézem