Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Szlovénia legfiatalabb fürdője az ország legöregebb városában

2017. 05. 23. 19:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Gondoltak már rá, hogy nyáron is csodás úti cél lehet Szlovénia? Déli szomszédunkat nagyon sokan csak síelés és kirándulás okán keresik fel, nyáron pedig legtöbbször csak tranzit országként szerepel az Adria felé tartók útitervében. Pedig Szlovénia csodás természeti környezete és történelmi emlékei mellett gyönyörű fürdőket is kínál: az egyik legmodernebbet Ptuj városában!

Ezt is a rómaiaktól kaptuk

Ptuj már a kőkorszakban is lakott terület volt, majd a Rómaiak foglalták el és telepedtek le a városban, amelyet később Pannónia tartomány egyik fontos településévé fejlesztettek. Nekik köszönhető a város első fürdőjének alapítása, melynek emlékei ma is megtalálhatók Ptujban. A város melletti gyönyörű tó a Dráva felduzzasztásával keletkezett, egy vízlépcső tározója. Ptuj az ország egyik legrégebbi városa, vonzza a látogatókat gazdag kulturális és történelmi örökségének, a gasztronómiai csemegéknek és gyógyító termálvizének köszönhetően. Ptuj kulturális és történelmi öröksége óriási, nagyon sokan érkeznek miatta a térségbe. Különleges kontraszt, hogy Szlovénia talán legfiatalabb gyógyfürdőinek egyike, a ptuji gyógyfürdő az egyik legősibb szlovén városban található.
Szlovénia legfiatalabb fürdője az ország legöregebb városában

Óriási vízfelület és hatalmas csúszdák

A Ptuj Thermal Park a legnagyobb fürdőkomplexum Szlovéniában, több mint 4200 négyzetméternyi belső és külső vízfelülettel rendelkezik. Tizenkét medence, pezsgőfürdő, lassú folyó, hullámmedence és vízsugár masszázs várja itt a látogatókat. Több csúszda is épült a komplexumban, itt található többek között az ország egyik leghosszabb vízi csúszdája is.
Szlovénia legfiatalabb fürdője az ország legöregebb városában
A felnőtteket szaunák, masszázsok és különböző terápiás szolgáltatások várják, a gyerekeket pedig az élménymedencék játékai mellett különböző foglalkozásokkal, úszásoktatással és vízi játékokkal szórakoztatják. A helyi termálvizet a szakértől jó szívvel ajánlják reumás megbetegedésekre és a bőrgyógyászati panaszokra is.
Szlovénia legfiatalabb fürdője az ország legöregebb városában

Evezni, gokartozni, de még hőlégballonozni is lehet

A sportok kedvelői is jó helyen járnak Ptujban, hiszen a nyilvánvaló vízi sportok mellett számos szárazföldi mozgási lehetőséget is kínál a komplexum. Így például igénybe vehetjük a fitnesz stúdió szolgáltatásait, de csatlakozhatunk valamelyik helyi aerobic órához is. Teniszpályák, kosárlabda pályák, strandröplada pályák csalogatnak, de a fürdő mellett lehetőségünk van arra is, hogy kipróbáljuk a vadvízi evezés, a hőlégballonozás vagy a gokartozás örömeit is.
Szlovénia legfiatalabb fürdője az ország legöregebb városában

Reggelre vár-, estére pincelátogatás

Fürdőzés előtt vagy után érdemes egy nagyobb sétát tenni a városban. A hatalmas Ptuj vár uralkodik a település felett, de a hegy lábánál található a domonkos és minorita kolostor, az Orpheus-emlékmű, a város tornya, vagy a Szent György-templom is megér egy sétát. A nap végén érdemes felkeresni valamelyik helyi borospincét, melyek közül néhány közel 800 éves hagyománnyal büszkélkedhet.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...