Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Szuper fürdő Kőmíves Kelemen vára mellett

2024. 02. 23. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Az erdélyi „magos Déva várának” szomorú történetét jól ismerjük iskolai tanulmányaikból. Arról azonban a suliban még nem olvashattunk, hogy egy sokkal békésebb múltú, óriási fürdőkomplexum is várja a csodás hegyvonulatok között kiránduló turistákat. Ha Erdélybe utaznak, Déva vára mellett ne hagyják ki a település fürdőjét sem!
A jól ismert népballada szerint Kőmíves Kelemen az elégetett felesége hamvaival erősítette meg a falat kötő meszet, hogy a várat a tizenkét mester felépíthesse. A ma természetvédelmi területen csodás panorámát nyújtó hegyen drámai módon uralja a vidéket Déva vára. A kopár hegyoldalban egy Hollywood stílusú hatalmas DEVA felirat mutatja, hogy jó helyen járunk. A határtól kb. 250 km-re lévő városkában a rosszemlékű vár mellett egy csodaszép modern fürdő is várja a látogatókat.
Szuper fürdő Kőmíves Kelemen vára mellett

Óriási víz- és pihenőfelület

A néhány éve Déván felépült élményfürdő, az Aqualand, hét különböző méretű és mélységű medencéjével a legmodernebb erdélyi fürdők egyike. Külön jó hír, hogy a fürdő területén pihenésre is bőven van lehetőségünk ráadásul tolongás nélkül, hiszen a medencék környezetében 1500 m2 fűtött padlóval ellátott pihenőterület kínálja nyugágyait és karosszékeit.
Szuper fürdő Kőmíves Kelemen vára mellett
A dévai Aqualand minden korosztály igényeit igyekszik kiszolgálni, a különféle mélységű és hőfokú medencék között kicsik és nagyon is találnak kedvükre valót. A fedett komplexumban a levegő hőmérséklete állandóan 35°C, míg a víz hőmérséklete átlagosan 32 és 35 ° C közötti.
Szuper fürdő Kőmíves Kelemen vára mellett

Gondolnak a gyerekekre is

Az Aqualand medencéi között találunk hullámfürdőt, úszómedencét és pezsgőfürdőt is, de két jacuzzi is a vendégek rendelkezésére áll. Az élményfürdőben a legmodernebb hangulatos berendezések, gombazuhanyok, hidromasszázsok teszik kellemesebbé a fürdőzést. Gondolnak a gyerekekre is, két pancsoló medence, valamint több csúszda is szolgálja a legkisebbek szórakozását. A központban rendszeresen szerveznek különféle gyerekprogramokat, ahol szakképzett vezetők játszanak a gyerekekkel, amíg szüleik a wellness részlegen pihennek.
Szuper fürdő Kőmíves Kelemen vára mellett

Só barlang a Himalája tömbjeivel

A komplexum területén többféle kiegészítő wellness szolgáltatást kínálnak a pihenni vágyóknak, így például igénybe vehető többféle masszázs és kipróbálható a szauna több kedvelt típusa is.
Szuper fürdő Kőmíves Kelemen vára mellett
A dévai fürdőben az infraszauna mellett aromaterápiás, finn, svéd, valamint török szauna is épült. A központ különlegessége a só barlang, mely a Himalájából hozott só tömbökből épült, használata jó hatással van a légzőszervekre és az immunrendszerre is. A medencék és a wellness szolgáltatások mellett egy hatalmas fitnesz központ és egy igényes étterem is a vendégek rendelkezésére áll. A következő videó pedig magáért beszél:

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...