Új fürdő épül: 2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő

2018. 12. 11. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Már javában zajlik Bábolna város elmúlt évtizedének legnagyobb beruházása, a Bábolna Strand- és Termálfürdő építése. A két, még 1983-ban feltárt 38 és 52 fokos termálkútra épülő fürdőt a tervek szerint 2019 őszén veheti birtokba a nagyközönség. Az épülő fürdő üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat.
Bábolna eddig elsősorban a lótenyésztésről, díjugrató versenyekről, a Ménesbirtokról és gyönyörű arborétumáról volt ismert a turisták körében. A most folyó beruházásnak köszönhetően jövőre már a termálfürdő is vonzóbb célponttá teszi a települést az idelátogatók számára.

Egész évben nyitva lesz a fürdő

A közel 3 hektáron megvalósuló fejlesztés eredményeként az év 365 napján várja majd a vendégeket a fürdő, mely a téli időszakban 250, nyáron pedig közel 600 fő kikapcsolódását teszi lehetővé. A 3 téli gyógy- és termálmedence 220 m2-es vízfelülete a nyári időszakra egy 200 m2-es élménymedencével, tocsogóval és gyerekmedencével bővül, elsősorban a kisgyerekes családokra gondolva. A létesítményben emellett szauna, masszázs, étterem, kávézó, a nyári időszakban pedig plusz büfésor is várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Korszerű technológia, alacsony költségek

Külön érdekessége a beruházásnak az országban harmadikként itt megvalósuló metángáz leválasztó kiserőmű, mely villamos áram és hőtermelésével nem csupán a fürdő, de a település más közintézményeinek energiafelhasználását is hosszú távon tudja csökkenteni. Ennek a korszerű technológiának köszönhetően így nemcsak szép, hanem kifejezetten takarékos, alacsony költséggel üzemelő fürdővel bővül a város.

Keresik az üzemeltetőt

A termálfürdő minőségi kivitelezése azonban csak szükséges, de nem elégséges feltétele a sikeres működésnek. Bábolna Város Önkormányzata ezért pályázatot írt ki a fürdő üzemeltetésére, üzleti lehetőséget ajánlva azon vállalkozások számára, melyek megfelelő szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal biztosíthatják a minőségi, magas színvonalú szolgáltatást.
A pályázati anyag már átvehető, melynek beadási határideje 2019. január 30. A pályázat részletes feltételei itt tekinthetők meg: ÜZEMELTETÉSI PÁLYÁZAT.

Pelion Extra nyitási akció

A tapolcai Hotel Pelion az idei nyárra felejthetetlen élményekkel és a megszokott vendégszeretettel készül. Nyitási csomagjuk akár 7160 Ft kedvezménnyel foglalható online. Kattintson a részletekért...Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide