Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Új fürdő és szálloda épül Csurgón

2017. 12. 27. 08:00
Forrás: Termál Online
Fürdőzés
Fedett és szabadtéri termálmedencékkel is rendelkező fürdő, valamint egy 42 szobás szálloda építése kezdődhet hamarosan Csurgón. A fürdő és a hotel a nyáron átadott városi uszodához kapcsolódik majd.
Eredményes lett Csurgó önkormányzatának egy új fürdő és szálloda tervezésére, üzemeltetésére kiírt tendere, és már a szerződést is aláírták. Az építkezés költsége 2,65 milliárd forint lesz, a tendert pedig a sándorfalvai székhelyű Aquaplus Kútfúró, Építő és Termál-energetikai Kft nyerte – olvasható a Termál Online-on.
Néhány évvel ezelőtt Csurgó önkormányzatának sikerült állami támogatást szerezni a sportcsarnok fejlesztésre, valamint egy hozzá kapcsolódó uszoda építésére. 2015-ben kútfúrásba kezdtek, sikeresen: a kút 67 Celsius-fokos vizet biztosít, 1270 méter mélyről.
Az új fedett uszodát, valamint a hozzá kapcsolódó szauna-részleget és két termálvizes kültéri medencét idén nyár elején adták át. A fejlesztések következő állomásaként az uszodát egy új 3000 négyzetméteres szárnnyal fogják bővíteni.
A bővítés eredményeként a fedett részlegen három új medencét - egy termálmedencét, egy babapancsolót és egy csúszdás élménymedencét építenek. A szabadtéri részen is fog épülni egy csúszdás élménymedence, valamint egy csúszdás gyermekmedence is. Az új fürdőhöz gyógyászati részleg is kapcsolódik majd, ami reumatológia rendelővel és a fizikoterápiás kezelésekhez szükséges szobákkal lesz kialakítva, melyekben elérhető lesz a súlyfürdő, tangentor, mofetta, masszázs és fizioterápiás kezelések.
Az új fürdőépülethez egy 3300 négyzetméteres hotel is csatlakozik majd. A négycsillagos szállodában 42 szoba 84 fő elhelyezésére lesz alkalmas. 160 fős étterem 300 adagos konyhával áll majd a vendégek rendelkezésére, emellett lesz büfé és bár, valamint három kisebb előadóterem is.
A borítóképen a csurgói uszoda kültéri termálvizes medencéje látható. (forrás: csurgo.hu)