Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Új termálfürdőnk lesz - hasznosítják a bábolnai termálvizet

2016. 07. 22. 20:20
Forrás: MTI
Fürdőzés
A bábolnai gyógy-és termálfürdő megvalósításának első lépcsőjeként két és fél kilométeres távvezetéket épít az önkormányzat, ezzel a kutak fúrása után 33 évvel megkezdődik a település termálkincsének hasznosítása - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei város polgármestere pénteken az MTI-t.
Horváth Klára elmondta, hogy a kutak környezetének kialakítására, a távvezeték kiépítésére és a villamos hálózat létesítésére kiírt közbeszerzés eredményes volt. A munkálatok költsége megközelíti a 150 millió forintot. Az összeget az önkormányzat a saját költségvetéséből fedezi, illetve uniós támogatásra pályázik.

Bábolnán 1983-ban a mezőgazdasági kombinát egyik kiemelkedő vezetője, Burgert Róbert fúratott két kutat, amelyekből 38 és 51 Celsius-fokos víz tört fel. A melegebbik kút 1200 méterről érkező vizét próbafürdetések nyomán gyógyvízzé nyilvánították, de a természeti kincset nem hasznosították.
Horváth Klára elmondta: a távvezetékkel a külterületről a vizet a sportcsarnok közelébe juttatják el, ahol egy 7-8 hektáros szabadidőközpont létrehozását tervezi az önkormányzat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Nyári füdőtippek

Tombol a nyár! Élvezze a strandmedencék, csúszdák, a melengető termálvíz, a kényeztető wellness kezelések és a széleskörű gyógyszolgáltatások különleges hatását! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem