Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Uralkodói fürdőhely Csehországban – Marienbad romantikája

2017. 03. 27. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Szeretnének egyszer ott fürdőzni, ahol egykor királyok, hercegek és híres művészek tették? Az egyik legszebb, korabeli pompáját a mai napig megőrző cseh kisváros, Marienbad, avagy Mariánske Lazne erre kínál lehetőséget. Ismerjék meg a cseh korona egyik ékkövét!
 

Az egyik legszebb cseh kisváros

Marienbad nyugatról, északról és keletről hegyekkel, erdőkkel védett völgyben fekszik, romantikus hangulatát a mai napig megőrizte. Ebben a német határtól alig 15 kilométerre található festői kisvárosban mindenki kipihenheti a hétköznapok fáradalmait. Az Edward-korabeli építészete, fürdőépületei és kolonnádjai a fürdőkultúra valóságos ékkövévé varázsolják a világhírű fürdőhelyet. A városka házai, szállodái neobarokk, szecessziós és klasszicista stílusban épültek, melyek az elmúlt tíz év rekonstrukciói után újra eredeti fényükben pompáznak. A zöld környezetet nemcsak a várost körülölelő erdők biztosítják, de a központtól egészen a város széléig húzódó, hatalmas területen fekvő, ápolt, zöld parkok is.
Uralkodói fürdőhely Csehországban – Marienbad romantikája

Királyok fürdőhelye

Marienbad, avagy Mariánske Lázne történelmi fürdőhelyét imádták a régi korok előkelőségei és művészei. Így például a német költő, Goethe, aki itt ismerkedett meg élete öregkori szerelmével, Ulrikával; vagy a zeneszerző Chopin, kinek tiszteletére minden év augusztusában nemzetközi zenei fesztivált rendeznek, melyre külföldi látogatók csoportjai érkeznek Marienbadba. Királyok fürdőjeként is emlegetik a cseh kisvárost, VII. Edward angol király például évente több hónapot is eltöltött itt. A kissé túlsúlyos uralkodó abban reménykedett, hogy Marienbad gyógyvizének és orvosainak köszönhetően végre sikeres lesz fogyókúrája, de sajnos a napi többszöri, 10 fogásos uralkodói étkezésről nem tudott lemondani. Viszont kádfürdőket vett, pihent, kirándult, sőt diplomáciai találkozókat is bonyolított Marienbadban.
Uralkodói fürdőhely Csehországban – Marienbad romantikája

Több mint 100 forrás

A városban a gyógyforrások vize különböző összetételüknek köszönhetően a betegségek kezelésének széles skáláján alkalmazható. A környéken mintegy 100 különböző gyógyforrás tör a felszínre, melyek 7-12 fokosak, így elsősorban ivókúrára, valamint kádfürdőkre alkalmasak. A központi fürdő területén több mint 40 forrást ismernek és használnak Marienbadban. Nagy sikerrel alkalmazzák a helyi gyógyforrásokat mozgásszervi betegségek, vese- és húgyúti megbetegedések, metabolikus panaszok, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére mind felnőttek, mind gyerekek esetében. A kezelések és azok hatása a természetes források magas szén-dioxid tartalma miatt igazi specifikumnak számítanak Európában, de az egész világon is.

Kívülről-belülről gyógyító víz

A marienbadi források mindegyike más-más gyógyhatással és ásványianyag-összetétellel rendelkezik, nemcsak külsőleg, de ivókúra formájában is. A források világszerte ismertek a vesére és a húgyúti rendszerre gyakorolt gyógyító hatásukról. A rendkívüli összetettségük miatt az ivókúrákat orvos rendeli el, aki egyben javasolja az egészségi állapotnak leginkább megfelelő kúrát is. Gyakorta igénybevett kezelés az ásványvizes fürdő is, amelyet a legszerencsésebb a királyi fürdőkádban tölthetnek el. A 34ºC hőmérsékletű ásványvizes fürdőbe természetes szén-dioxidot vezetnek, amely a bőrön pezsegve kellemes, bizsergő érzést kelt. Szén-dioxid a bőrön keresztül felszívódik a szervezetbe. A természetes, vulkanikus eredetű gáz (Mária – gyógy gáznak is nevezik) serkenti a vérkeringést, jótékony hatással van a veseműködésre és javítja a szexuális funkciókat, mindemellett gyulladásgátló hatása is van. Injekció formájában is alkalmazzák a keringési rendszer felélénkítésére és a gyógyulási folyamatok felgyorsítására. Marienbad különleges szolgáltatása a száraz szén-dioxid gázfürdő, mely során a vendég felöltözve, kényelmesen fekszik az ágyon, testét műanyag zsákba burkolják, amelyet a karok alatt húznak össze és rögzítenek. Ez a „zsákot lassan” megtölti száraz széndioxiddal, amely a ruhán és bőrön keresztül a szervezetbe felszívódó gáz felélénkíti a vérkeringést. A széndioxid gázfürdő bizonyítottan javítja a vérnyomást és a veseműködést, fokozza a nemi hormonok termelését.
Uralkodói fürdőhely Csehországban – Marienbad romantikája

Kirándulásnak is kiváló

Érdemes ellátogatnia Marienbadot körülvevő többi városba, kirándulóhelyre is. A kínálat nagyon sokrétű, és mindenki megtalálhatja a kedvére való kikapcsolódási lehetőséget. 40 perces autóúttal eljuthatunk az Európa szerte egyedülálló SOOS-mocsarakhoz is. A szintén természetvédelmi területté nyilvánított mocsaras, lápos vidék csak rövid ideje lett látogatható mindenki számára. Szén-dioxidos források törnek itt a felszínre, akár 15 km mélyről is, és a látogatóknak egy pallón kell közlekedniük, ha végig akarnak sétálni az ornitológiai szempontból is érdekes területen. Marienbadban, de a környéken is nagyon sok a sportolási lehetőség: a golfpályán kívül van jéghoki-stadion, a szállodaláncnak teniszpályái és híres lovasversenyeket is rendeznek itt. A környéken kellemes kerékpáros kirándulásokat lehet tenni, vagy egyszerűen nagyokat sétálhat a látogató a város parkjaiban, illetve a várost körülvevő erdőkben.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Szellemes őszi szüneti pihenés a Szigetközben

A Hotel Diamant, Dunakilitin ijesztően jó Halloween dekorációval és bulival várja kedves vendégeit. A szálloda ajándéka a csomaghoz lovaskocsikázás, gyerekprogram kavalkád, bowling, 10.29-én és 10.05-én halloween party gyerekeknek és felnőtteknek.Megnézem