Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Gyulai Pálinkafesztivál 2022

Gyula 2022. szeptember 15. - 2022. szeptember 17. Még nem hivatalos időpont
Hely5700 Gyula


Gyulai Pálinkafesztivál
2021. szeptemberében Gyula ismét a pálinka fővárosává válik: a legfinomabb pálinkák mellett minőségi és különleges termékek, színes programok és híres előadók várják a látogatókat.

A Gyulai Pálinkfeszttivál a hazai gasztronómia egyik legnagyobb rendezvénye. A népszerű történelmi fürdővárosban minden évben megrendezésre kerülő fesztiválon természetesen a magyarok számára oly fontos nemzeti ital, a pálinka áll a középpontban. A szervezők minden évben gazdag kiegészítő programokkal, koncertekkel, gasztronómiai bemutatókkal készülnek.

 

Egy rövid ízelítő a feszivál hangulatából...

 

A legjobb elérhető szállások a Gyulai Várfürdő közelében

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért tud megszállni...Megnézem
2022. évi program

Gyula 2021-ben már a 21. fesztiválnak adhat otthont amennyiben a járványügyi jogszabályok azt lehetővé teszik. Ezalatt a három nap alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el e kitűnő hungarikum nélkül.

 

A 3 napos rendezvény számos programmal várja a kilátogatókat: természetesen a legnagyobb magyar pálinkagyártók, mint kiállítók várják a nemes nedű iránt érdeklődőket.

 

A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a Brillante – 2021 Nemzetközi Párlat Verseny, amelyre magánfőzők és bérfőzetők párlatait mutatják be határon innen és határon túlról.

 

A rendezvény másik kiemelt kezdeményezése a Nemzeti Összetartozás Pálinkájának palackozása, amely az anyaországon belüli pálinkákból, és a határon túli párlatokból készül ebben az évben is (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Drávaköz, Muravidék).  A pálinka évente más gyümölcsből készül, a 2021-as esztendő a szőlő éve lesz.

 

A különleges párlatot megszentelik, majd sorszámozott, félliteres palackokba töltik, és a Kárpát-medencei magyarságért sokat tevők kapják meg ajándékként. 

 

Folytatódik az exkluzív gasztronómiai sorozat, ezúttal Pálinka ízutazás címmel. Az alprogram során a látogatók megtapasztalhatják az ételek és a pálinka kapcsolatát. Kevesen vannak azok, akik a gyümölcs lelkét magában hordozó párlatot a magyar gasztronómia univerzális alapanyagaként említenék, pedig akár így is lehetne!

 

A rendezvényen „Gazda és a pálinka a konyhában” címmel látványfőzésre és kóstoltatásra kerül sor, amely során a pálinka világában ismert és elismert szakemberek Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács vezetésével, illetve a magyar vidéki élet meghatározó szereplőjével közösen egy hazai alapanyagokból és szőlő pálinkával készült ételt készítenek el.

 

2021-ben Vezetett Pálinkakóstolóra is várják a látogatókat, amelyen Adamik Anikó pálinkaszakértő vezetésével 6 különböző főzde 6 pálinkáját kóstolhatják meg az érdeklődők a fesztiválon belül, majd ezt követően egy pálinkafőzési bemutatón vehetnek részt a Gyulai Várban!

 

A pálinka, mint főszereplő mellett a színpad is fontos szereplője a fesztiválnak, amelyen a magyar könnyűzenei élet jeles képviselői lépnek fel.

 

Egy olyan pálinka ünnep, ami jelentősen hozzájárul a pálinkának, mint hungarikumnak a megőrzéséhez!

 

Látogasson el Ön is a gyulai Várkertbe és fedezze fel a legnemesebb hungarikumokat!Több információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Gyula
Látnivalók