Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók

Gyulai Pálinkafesztivál 2023

Gyula 2023. május 26. - 2023. május 28.
Hely5700 Gyula


Gyulai Pálinkafesztivál
Gyula minden évben a pálinka fővárosává válik: a legfinomabb pálinkák mellett minőségi és különleges termékek, színes programok és híres előadók várják a látogatókat.

A Gyulai Pálinkfeszttivál a hazai gasztronómia egyik legnagyobb rendezvénye. A népszerű történelmi fürdővárosban minden évben megrendezésre kerülő fesztiválon természetesen a magyarok számára oly fontos nemzeti ital, a pálinka áll a középpontban. A szervezők minden évben gazdag kiegészítő programokkal, koncertekkel, gasztronómiai bemutatókkal készülnek.

 

Egy rövid ízelítő a feszivál hangulatából...

 

2023. évi program

Hamarosan ismét a pálinkáé lesz a főszerep a Gyulán a történelmi fürdővárosban!

A pünkösdi hosszú hétvégén veszi kezdetét immár 23. alkalommal a méltán népszerű és évről-évre hatalmas tömegeket vonzó fesztivál, amely a város és a térség egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye és országosan ismert.
 

Számos hazai és határon túli pálinkafőző hozza el ide párlatainak legjavát, illetve a legismertebb előadók szórakoztatják a látogatókat. A korábbi évekhez hasonlóan a témához kapcsolódó szakmai programokkal, gasztronómiai előadásokkal és változatos kísérőprogramokkal színesítik a kínálatot.

A szervezők célja, hogy mind a látogatók, mind a szakma képviselői egy olyan rendezvényen tudnak részt venni, ahol a magyar pálinkákat méltón képviselik. Fontos, hogy a termelő és a fogyasztó egymásra találjon és ismertséget kössön, hiszen ebben a közegben lehet a legideálisabban módon megismerkedni a magyar pálinka előállítóival és munkájuk gyümölcsével, a pálinkával.

A várkertben megrendezésre kerülő fesztivál céljai között szerepel a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése, Gyula város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny, amelyre magánfőzők és bérfőzetők párlatait várjuk határon innen és határon túl.

A rendezvény másik kiemelt kezdeményezése a Nemzeti Összetartozás Pálinkájának palackozása, amely az anyaországon belüli pálinkákból, és a határon túli párlatokból készül ebben az évben is (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Drávaköz, Muravidék). A pálinka évente más gyümölcsből készül, a 2023-as esztendő a meggy éve.

A rendezvényen „Gazda és a pálinka a konyhában” címmel látványfőzést és kóstoltatást szervezünk, amely során a pálinka világában ismert és elismert szakembereket kérünk fel, hogy Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács vezetésével, illetve a magyar vidéki élet meghatározó szereplőjével közösen egy hazai alapanyagokból és meggy pálinkával készült ételt készítsenek el.

A pálinka, mint főszereplő mellett a színpad is fontos szereplője a fesztiválnak, amelyen a magyar könnyűzenei élet jeles képviselői lépnek fel.

Minél előbb érdemes lefoglalni a szállást, ugyanis a város rendkívül telített ebben az időszakban!Több információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Gyula
Látnivalók