Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Gyula [gyógyhely]

Látnivalók és információk
Gyula kellemes klímájával, árnyas parkjaival, gyógyhelyi környezetével és nyugalmával ideális város a pihenéshez, gyógyuláshoz.

Gyula látnivalói


1848-49-es honvédtiszti emlékhely - Gyula
Az 1848-49-es szabadságharc 140. évordulájára készült el az emlékmű, mely egy szomorú történelmi esemény emlékére készült. Az emlékhely a Gyulai vár falai és az egykori Almásy kastély között található, a szoborcsoport alkotója Máté István szobrászmester. 
Részletek

Almásy-kastély - Gyula
Gyula büszkesége az Almásy-kastély, melynek 8,5 hektáros, természetvédelmi területté nyilvánított parkjában található a Gyulai Várfürdő.
Részletek

Bay Zoltán Emlékkiállítás - Gyula
A Bay Zoltán emlékhelyet a világhírű tudós szülőháza mellett alakították ki. A látogatók megismerhetik tudományos munkásságát, megtekinthetik a személyes tárgyait, levelezéseit és fotóit, valamint olyan technikai olyan eszközöket, amelyekkel a tudós valaha dolgozott. 
Részletek

Boltmúzeum a süvegcukorhoz - Gyula
A 2016 májusában megnyitott Boltmúzeum a "Süvegcukorhoz" a sokszínű Gyula egyik legújabb különlegessége. A látványos múzeumi bolt a régi idők hangulatát idézik meg. 
Részletek

Csigakert - Gyula
A Gyulán eltöltött idő alatt érdemes felkeresni a Csigakertet, és a kikövezett járdákon sétálva gyönyörködni a park szépségeében, különlegességében a fák hűsítő árnyékában. A padokon is megpihenhetünk, csodálatos itt a virágok illata. 
Részletek

Erkel Ferenc Emlékház - Gyula
https://www.erkelemlekhaz.hu/
http://www.gyulavaros.hu/muzeumok/erkel-ferenc-emlekhaz-gyula
Részletek

Ferences rendi romkert - Gyula
A romkert különleges környezete megmutat egy kisebb részletet a XV. században létrejött ferences rendházból. A terület ma szabadon látogatható.
Részletek

Gyulai Kolbász Múzeum - Gyula
A múzeumban a Gyulai Hentesek Hagyományőrző egyesülete által létrehozott húsipari kiállítás tekinthető meg, ahol érdekes szakmatörténeti bemutató várja a vendégeket, valamint egy ízletes kolbászkóstólásra is van lehetőség. A múzeum felkeresése remek programlehetőség a gyulai kolbászt kedvelőknek. 
Részletek

Gyulai Népművészeti Emlékszoba - Gyula
A népművészeti emlékszoba létrehozásának célja az egykor Gyulán készült tárgyak és eszközök bemutatása, a népművészeti emlékek megőrzése. 
Részletek

Gyulai vár - Gyula
A Várfürdő mellett található Gyula leghíresebb látnivalója és jelképe, Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára.
Részletek

Gyulavári Kastély - Gyula
A kastély látogatóközpontja újszerű formában mutatja be a Dél-Alföld néprajzi, kulturális és természeti-környezeti értékeit, valamint gazdasági történetét és fejlődésének lehetőségeit.  A Gyulavári Kastély időszaki és állandó kiállításával, színes programkínálatával értékes és tartalmas időtöltést biztosít minden korosztály számára. 
Részletek

Kálvária Apsziskápolna - Gyula
A Gyula délnyugati határában, a Kétegyházi úton található kápolnában különlegesen szép, barokk, faragott faszobrok állnak különleges, egyedi környezetben. 
Részletek

Kapus-híd - Gyula
A Kapus-híd különleges és értékes építészeti alkotás, érdemes megtekinteni és megcsodálni róla a környéket. A híd alatt és mellett található éttermek, fagyizók, sörözők és borozók is várják az itt sétáló turistákat. 
Részletek

Kohán Képtár - Gyula
A gyulai Kohán György képtárban a városban született festőművész rendkívül gazdag hagyatéka tekinthető meg. Monumentális olajfestményei mellett a kiállításon kisebb grafikái is láthatóak.
Részletek

Ladics Ház - Gyula
A földszintes, barokk stílusú polgárház a 19. század elején épült jegyzői lakás, melybe  dr. Ladics György jogász költözött be a feleségével, majd utódai a múzeummá alakításig itt éltek. A házban különleges használati tárgyak, a kor hangulatát megidéző bútorok, családi hagyatékok tekinthetőek meg. Tegyen időutazást és látogasson el a múzeumba!
Részletek

Mogyoróssy János Városi Könyvtár - Gyula
https://www.visitgyula.com/latnivalok-adatlap/mogyorossy-janos-varosi-konyvtar#
Részletek

Nádi Boldogasszony Plébánia - Gyula
A Nádi Boldogasszony Plébániatemplom ma híres búcsújáróhely hely. A főbb búcsús napok: Október első vasárnapja, a kegyoltár felszentelésének emlékünnepe, az ún. virágbúcsú napja, Szent József napja (március 19.) és Nagyboldogasszony (augusztus 15.) helyi jelentőségű búcsús ünnepének helyszíne. 
Részletek

Német Nemzetiségi Gyűjtemény - Gyula
A Német Nemzetiségi Gyűjtemény a gyulai németséghez kötődő, döntően történeti és néprajzi tárgyak gyűjteménye. 
Részletek

Rádiómúzeum és rádiótörténeti kiállítás - Gyula
A Rádiótörténeti Kiállításon az érdeklődők különleges és ritka rádiókészülékeket tekinthetnek meg. A látogatás alatt az amatőr rádiózás és a rádió-műsorszórás történetét is megismerhetik. 
Részletek

Román Ortodox Püspökség Múzeuma - Gyula
Az ortodox múzeumban egyházművészeti tárgyakat tekinthetnek meg az érdeklődők. A múzeum egész évben ingyen látogatható mindenki számára. 
Részletek

Steigervald Lovastanya és Tanyamúzeum - Gyula
A Tanyamúzeum a környéken élők egykori paraszti életét és gazdálkodását bemutató gyűjteménye mellett szórakozási és sportolási lehetőségeivel élményben gazdag programot kínál a látogatóknak. 
Részletek

Százéves cukrászda - Gyula
Gyula egyik leglátogatottabb és legszebb épülete a Százéves Cukrászda, melyet nem csak a hangulata, hanem ízletes süteményei miatt is érdemes meglátogatni.
Részletek

Szentháromság kápolna - Gyula
A Szentháromság kápolna 2007-ben történt restaurálásának köszönhetően visszakapta az eredeti letisztult klasszisista formavilágát. A kápolna előtti tér hangulatát a hatalmas szökúkút teszi még hangulatosabbá.
Részletek

Táj-, víz- és fürdőtörténeti bemutatóház - Gyula
A Tájvízház kiállításon egy szórakoztató és élményben gazdag bemutató során a Körös-vidéki táj szépségével, vizeivel, természeti értékeivel ismerkedhetnek meg a látogató. A gyógyfürdőzésről és a népi gyógyászatról is többet tudhatunk meg. 
Részletek

Világóra - Gyula - Gyula
A Gyulán található Világóra a világmindenség teljességét szimbolizálja. Minden órában, miközben 30 fokot fordul, egy-egy dallam szólal meg, ami az adott időzónához, illetve az ott tevékenykedő gyulaihoz köthető. Egy igazán látványos fényjáték teszi különlegesebbé a élményt.
Részletek

Látnivalók Gyula 50 km-es körzetében


Pósteleki Szabadidőpark - Póstelek
Távolság Gyula központjától 11 km.
http://postelek.com/
Részletek

Csabai Tanya- és Gabonatörténeti kiállítóhely - Békéscsaba
Távolság Gyula központjától 15.4 km.
A Csabai Tanya- és Gabonatörténeti kiállítóhely övpárkány nélküli csonkakontyos oromzata deszkából épült.
Részletek

Körösök Völgye Központ - Békéscsaba
Távolság Gyula központjától 16 km.

Az egykori sörkert romjaiból épült újjá a mai látogatóközpont, amely számos családi esemény, rendezvény, konferencia és kiállítás helyszíne.

 

Részletek

Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom - Békéscsaba
Távolság Gyula központjától 17.2 km.
A Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom Közép-Európa legnagyobb evangélikus temploma. 
Részletek

Békéscsabai Evangélikus Kistemplom - Békéscsaba
Távolság Gyula központjától 17.3 km.
A Békéscsabai Evangélikus Kistemplom az Evangélikus Nagytemplommal szemben található. 
Részletek

Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház - Békéscsaba
Távolság Gyula központjától 17.4 km.
Békéscsaba híres festőjéről nevezték el a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat. 
Részletek

Békéscsabai Szlovák Tájház - Békéscsaba
Távolság Gyula központjától 17.5 km.
Békéscsaba közel három évszázada szlovákok által lakott település, és a mai napig ápolja a szlovákság kulturális értékeit, hagyományait. Ennek állít emléket a Szlovák Tájház.
Részletek

Fiume Szálló - Békéscsaba
Távolság Gyula központjától 17.6 km.
A 19. század második felének polgári hangulatát és a századforduló eleganciáját idézi a békéscsabai Fiume Szálló felújított épülete.
Részletek

Körös-Maros Nemzeti Park
Távolság Gyula központjától 19.5 km.
A Körös-Maros Nemzeti Park a dél-alföldi területek természetvédelmi területe. Központja Szarvason található.
Részletek

Körösök vidéke túraútvonalak
Távolság Gyula központjától 22.7 km.
A Körös folyó és hullámtere természetvédelmi terület, a Körös-Maros Nemzeti Park része. 
Részletek

Békési Református Templom - Békés
Távolság Gyula központjától 22.8 km.
A Békési Református Templom copfstílusú műemlék épülete mai formáját 1905-ben kapta. 
Részletek

Jantyik Mátyás Múzeum - Békési Tájház - Békés
Távolság Gyula központjától 22.8 km.
A Békési Tájház eredetileg egy jómódú parasztgazda háza volt, ami 1866-ban épült. 
Részletek

Békési Galéria - Békés
Távolság Gyula központjától 23 km.
A Városi Könyvtár és a Békési Galéria az 1885-ben épült neoreneszánsz, eklektikus Magyar Királyi Szállodában, ismertebb nevén a Bérházban kapott helyet. 
Részletek

Román ortodox templom - Békés
Távolság Gyula központjától 23.3 km.
A békési görög és örmény hívők számára épült a Szent Miklós román ortodox templom. 
Részletek

Békési római katolikus templom
Távolság Gyula központjától 30.2 km.
A barokk templom 1795-ben épült, a szentély oldalán függő hatalmas festmény Jantyik Mátyás, békési születésű festőművész utolsó alkotása. 
Részletek

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyula látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...